""
""

Sunovrat karijere ili poslednja šansa za povratak: Za šest godina od Milanovog glavnog igrača, do Las Palmasovog megapojačanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.16. | 09:10

Čelnici španskog kluba bili su uporni i praktično jedini konkretni od početka letnjeg prelaznog roka, pa su zvanično objavili da će večeras od 18 časova na stadionu Gran Kanarija predstaviti veliko pojačanje

Prvi komentar za prelazak Kevina Prinsa Boatenga u Las Palmas kod većine zaljubljenika u navažniju sporednu stvar na svetu verovatno bi glasio kratko i jasno - sunovrat. Ali to je opis za kompletnu njegovu karijeru, koja je pre samo šest godina bila na vrhuncu, a sada je sve bliže danu, iako reprezentativac i nekadašnja velika nada Gane ima svega 29 godina.

Izabrane vesti

Čelnici Las Palmasa su bili uporni i praktično jedini konkretni od početka letnjeg prelaznog roka, pa su zvanično objavili da će večeras od 18 časova na stadionu Gran Kanarija predstaviti veliko pojačanje uz besplatan ulaz za sve navijače. Konačni dobogovor je postignut protekle noći, a Boateng će danas u 13 časova privatnim avionom sleteti na Kanarska ostrva i kao slobodan igrač potpisati ugovor sa novim klubom.

Ipak, šta o takvom transferu reći za karijeru kojoj su svi predviđali beskrajan uspon. Može se reći da je na vrhuncu bio samo prve tri sezone u Milanu (2010 - 2013), kada je odigrao 98 utakmica za Rosonere i postigao 15 golova, sve ostalo predstavljalo plivanje na tom talasu. Na njegovom transferu je još 2007. godine profitirala Herta, koja je 20-godišnjeg megatalenta prodala Totenhemu za 8.000.000 evra, a kasnije je ponovo eksplodirao kao član Đenove, pa ga je Milan, zajedno sa pozajmicom platio 10.000.000 evropskih novčanica.

Milan je taj novac vratio njegovom prodajom u Šalke na leto 2013. godine, ali je u Gelzenkirhenu na visini zadatka ponovo bio samo godinu dana, pa je prošle zime stigao nazad na San Siro, ali samo na šest meseci i 10 odigranih mečeva u svim takmičenjima.

Boateng je ovog leta sasvim sigurno iščekivao neku bolju ponudu od Las Palmasove, ali ona, barem ne ona prava, ipak, nije stigla, pa je odlazak u špansku Primeru bio jedini moguć. Klub sa Kanarskih ostrva ovog leta je jasno pokazao da sledeće sezone želi da zaigra još ozbiljniju ulogu u španskom prvenstvu. Pre Boatenga u klub su u dosadašnjem toku prelaznog roka stigli Elder Lopes, Mićel, Marko Livaja i Maurisio Lemos, pa bi tim Kikea Setjena mogao da bude pravi hit naredne sezone.

Las Palamas sezonu počinje gostovanjem Valensiji na Mestalji u ponedeljak 22. avgusta, gde će odmah nagovestiti svoje krajnje domete.

(FOTO: Action iamges)


tagovi

ŠpanijaKevin Prins Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara