Sve se treslo u Rimu osim mreža! Roma 61, Lacio 61, Inter 60...

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.04.18. | 22:39

Rimski rivali odigrali vrlo dobar meč, Vučica imala prečku i stativu...

Ista meta isto odstojanje! Veliki rimski derbi nije napravio razliku - tri tima i dalje se bore za dva mesta u Ligi šampiona naredne godine, a deli ih samo jedan bod. Lacio 61, Roma 61, Inter 60. Večeras na Olimpiku bez golova u jednoj od najvećih utakmica italijanskog fudbala. Roma je pogađala stativu i prečku, Lacio duže držao loptu i češće pretio (ali bez prave, stopostotne prilike), na kraju "nula" zbog koje niko neće previše tugovati.  

Lacio je bolje ušao u utakmicu, bio agilniji dvadesetak minuta, da bi Roma u finišu prvog dela dva puta opasno zapretila. U nastavku Nebeskoplavi su opet blago bolji, ali do prave, šanse iz kategorije stopostotnih ne mogu i zato na semaforu ostaje 0:0 posle 90 minuta velike borbe. Utisak je - ne na preterano nezadovoljstvo i oba tima. 

Izabrane vesti

Kako fudbal ume da bude čudesna igra: Roma nje u prošlom kolu izgubila od Fjorentine pred svojim navijačima - nije uspela da psotigne gol; evo večeras gradskom rivalu jedva da je zapretila dva puta - nije postigloa gol, a u Ligi šampiona tako je istamburala Barselonu da joj obrazi i dalje bride. Neće mnogo tugovati navijači Vučice posle ovog remija, jer izgledi za plasman u elitu ostaju isti kao i pred ovo kolo, ali zamislite samo kakva bi to nedelja bila za ovoj klub da je posle 3:0 protiv Barse gradski rival "popio" bar jedan komad i pao sedmi put u poslednjih osam ligaških okršaja.

Najbliža golu Roma je bila u 37. minutu, kada je Najngolan lepo proigrao Bruna Peresa, ovaj školski gađao dalji ugao, a lopta umesto u mreži završila na stativi. Minut kasnije opasno je bilo za Strakošu posle ubacivanja Aleksandra Kolarova, no Džeko se nije snašao i propala je još jedna prilika za vođstvo Vučice. 

Lacio možda nije bio blizu golu kao Bruno Peres, ili Edin Džeko, ali zato je pretio češće. U 64. minutu Sergej Milinković Savić "prosipa" svoju genijalnost po travi Olimpika. Vuče kontru, pa bocka preko odbrane, ali Ćirop Imobile je bio suviše iskosa da bi ozbiljnije šutirao. Usledio je pokušaj Luis Alberta - za malo pored stative - da bi najbolju priliku za nominalnog domaćina propustio Adam Marušić šest minuta pre kraja. Prmio je lepo na grudi na 10 metara od Alisona, imao igrača na leđima, uspeo da šutira i - milimetri su bili u pitanju. 

Roma je uspostavila kontrolu kada je Lacio u finišu ostao bez isključenog Rumuna Radua. U 40 sekundi nadoknade tri prilike za Edina Džeka, od čega i jedna prečka. Mnogo sreće za Lacio. 

Na kraju po bod i jednima i drugima. Reklo bi se, pošteno... 

SERIJA A - 32. KOLO:

Subota

Kaljari - Udineze 2:1 (1:1)
/Pavoleti 21, Cepiteli 84 - Lazanja 10/

Kjevo - Torino 0:0

Đenova - Krotone 1:0 (1:0)
/Besa 28/

Atalanta - Inter 0:0 

Nedelja

Fiorentina  - SPAL 0:0

Milan - Napoli 0:0

Bolonja - Verona 2:0 (1:0)
/Verdi 31, Nađ 90+4/ 

Sasuolo - Benevento 2:2 (1:1)
/Politano 41, 64 - Dijabate 22, 72/

Juventus - Sampdorija 3:0 (1:0)
/Mandžukić 45, Hevedes 60, Kedira 75/

Lacio - Roma 0:0

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 


tagovi

Serija AKalčoSergej Milinković SavićAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara