"Vatren okršaj"
"Vatren okršaj"

Šveđani na ”žabarski” način! Daš gol, zatvoriš se i pobediš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.17. | 22:39

Italija nikad bliža ponoru posle poraza u Solni od 1:0 u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo

Vatren okršaj

Mundijal bez Italije? Sve je izvesniji! Azuri nikad nisu bili bliže ponoru i u opasnosti da propuste veliko takmičenje posle ravno 60 godina, a to će se zaista i desiti ukoliko za par dana indisponirani Đampjero Ventura ne pronađe dobitnu kombinaciju za revanš na San Siru u ponedeljak uveče.

Izabrane vesti

Posle prvog poluvremena i uzbudljivog baraž okršaja, Švedska putuje na Čizmu sa minimalnom prednošću od 1:0, zahvaljujući trijumfu u Solni za koji se pobrinuo rezervista Jakob Johanson, koji je matirao Bufona u 61. minutu.

Samo tri minuta na terenu bilo je dovoljno vezisti grčkog AEK-a da kazni "tvrde" i na momente dosadne Italijane, istina uz malu pomoć De Rosija od čije se noge lopta odbila u mrežu, ali gol se računa i gura Šveđane ka Mundijalu u Rusiji.

A nije izgledalo da će se ovako završiti ovaj duel. Delovalo je da će Azuri kontrolisati utakmicu i odigrati u svom prepoznatljivom stilu "na nulu", nakon što se Švedska izduvala u uvodnim trenucima utakmice. Iako je Emil Forzberg imao dva slobodnjaka iz dobrih pozicija, nijednom nije uspeo da zapreti Bufonu u prvom delu meča, a da je Beloti iskoristio idealnu šansu već u šestom minutu kada je šutirao glavom pored gola, drugačiju bismo priču gledali sigurno.

Nemoć Azura

Najbolju šansu za Italijane, koji su napadali stihijski i ne tako često, imao je Mateo Darmijan koji je pogodio stativu u 71. minutu posle sjajnog udarca sa distance. Od tog trenutka pa do kraja Švedska je životom branila 1:0, a Italija pokušavala da se domogne gola koji bi joj olakšao revanš. Nije uspela.

Malo toga je funkcionisalo u napadu Azura, a najbolji strelac Serije A Čiro Imobile skoro da se nije ni video večeras. Poražavajuće je kako je golgeter Lacija bio odsečen u špicu, vezni red Azura izgubio je gotovo sve duele sa čvrstim Šveđanima, a sigurno je i da će selektor Ventura večeras opet biti razapet u tamošnjim medijima, jer je njegov tim vrlo blizu konačnog debakla u kvalifikacijama.

Šveđani? Oni su naučili lekcije iz ranijih okršaja sa Italijanima. Dali su im gol na vreme, zatvorili se i pobedili. Dakle, savladali su "žabarski" način fudbala, barem večeras...   

PAROVI EVROPSKIH BARAŽA:

Četvrtak:

Severna Irska - Švajcarska 0:1 (0:0)
/Rodrigez 58 penal/ 

Hrvatska - Grčka 4:1 (3:1)
/Modrić 13 penal, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 48 - Papastatopulos 30/

Petak:

Švedska - Italija 1:0 (0:0)
/Johanson 61/

Subota:

20.45: (1,80) Danska (3,40) Irska (5,00)

(FOTO: Action Images)


tagovi

baražmeđunarodni fudbalfudbalska reprezentacija Italijereprezentacija Švedskereprezentativni fudbalRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara