""
""

Taj ludi Leganjes: Sevilju brine madridski scenario, još 90 minuta do finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.18. | 23:30

Greška Serhija Rika zaustavila Andalužane na putu do pobede

Pre nedelju dana su usred Madrida nokautirali Real i izbacili ga iz Kupa. Sledeće nedelje pokušaće da podvig ponove na stadionu “Sančez Pishuan”. Sevilja je bila blizu, ali nije uspela da na Butarku savlada podivljale Los Pepinerose pošto je velika greška Serhija Rika dozvolila domaćima da sa rezultatom 1:1 nastave da sanjaju o finalu Kupa kralja.

Andalužani su naime brzo poveli posle jedne ukradene lopte na sredini terena. Pablo Sarabija je dodao do Luisa Murijela, a ovaj iz punog trka precizno gađao suprotnu stativu za vođstvo od 1:0.

Izabrane vesti

Nije imao puno izbora Leganes, morao je da krene napred, iako mu to nije u navici. I mogla je to Sevilja da kazni, ali svoje šanse nije koristila. A onda ta Rikova greška.  Mada će Seviljini navijači sigurno reći da je Dimitrios Siovas faulirao njihovog golmana.

Bilo kako, sudijska se nije oglasila, gol je ostao na snazi. Riko je, smatra sudijska trojka, jednostavno omašio loptu - 1:1.

Inače, Darko Brašanac je odigrao prvih 45 minuta, pa je na poluvremenu zamenjen. Ne zato što je bio loš, nego zato što je imao žuti karton i rizikovao isključenje. Štaviše, možda je i trebalo da ga dobije zbog igranja rukom, ali sada nije ni bitno. U svakom slučaju, stručni štab Leganesa je procenio da bi bilo previše rizično dati sudijama priliku da se “isprave”.

Revanš je za sedam dana. Može li Leganes još jednom da zapanji Pirineje? Ako to uspe, nije ni bitno da li će mu iz drugog meča doći Valensija ili Barselona.

Kup kralja, polufinale:

Leganes - Sevilja 1:1 (0:1)
/Siovas 56 - Murijel 21/

Četvrtak:

21.30: (1,28) Barselona (6,00) Valensija (9,50)

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKup kraljaLeganesPrimeraSeviljaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara