"Alen, Lovren, Sako i Origi"
"Alen, Lovren, Sako i Origi"

Tajna Liverpulove svlačionice: Jedna rečenica je pokrenula čudo

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.16. | 08:45

Jirgen Klop opet zablistao u poluvremenu

Alen, Lovren, Sako i OrigiKao ona noć u Istanbulu. Magična. Naravno, osvajanje Lige šampiona ne može da se poredi ni sa čim, međutim, za one koji 2005. nisu bili na Ataturk stadionu i gledali fudbalskoj smrti u oči pre nego što su Stiven Džerard, Vladimir Šmicer, Ćabi Alonso i Jirži Dudek vratili Liverrpul iz mrtvih mogli su da se uvere kako izgleda kad vas svi otpišu.

Kad niko u vas ne veruje osim - Jirgena Klopa.

Izabrane vesti

Ispostaviće se da je samo jedna rečenica tog pozitivnog nemačkog ludaka, u pauzi između dva poluvremena, bila dovoljna Crvenima da (se) pokrenu i „okrenu“ Borusiju iz Dormtunda.

Sako i LovrenŠta se dešavalo u ta četiri zida svlačionice na Enfildu dok se navijačima okretalo sve u stomaku, jer su Milioneri vodili 2:0, otkrio je Divok Origi.
"Na 0:2 posle prvog poluvremena trenera nam je u svlačionici rekao:  ’U drugom delu izađite na teren, stvorite takve trenutke koje ćete moći da prepričavate vašoj deci u unicima’.  Poverovali smo u to. Kad smo dali prvi gol, osetili smo da će to biti specijalna noć. Na kraju ste videli da nije važno da li golove postiže napadač ili štoper, jer smo se svi borili. Zato smo i zaslužili ovu pobedu“, objasnio je Belgijanac, očito podstaknut Klopovim govorom, jer je već u 48. minutu smanjio na 1:2.

Jirgen Klop i Džejms MilnerDo kraja su pogađali Kutinjo, Sako i Lovren za jedan od najvećih preokreta u poslednjoj deceniji evropskog fudbala.
"Rekao sam momcima:  ’Ja tad nisam bio ovde, ali neki stariji igrači Liverpula, koji su sad stručni konsultanti po televizijama (mora da je mislio na Džejmija Karagera, op. au), gubili su 0:3 u finalu Lige šampina. Dakle, iako nije slično, jeste moguće. Trebalo bi da pokušamo. Uspeli su", zadovoljan je bio Jirgen Klop prebacujući čestitke na igrački kadar.

Emocije su savladale i Dejana Lovrena, novi heroj u očima navijača Crvenih.
"Neverovatan osećaj. Ovo je bila naša najbolja utakmica u poslednje dve ili tri sezone. Nijednog trenutka nismo prestali da verujemo sami u sebe. U svlačionici, posle prvog poluvremena, rekli smo jedni drugima da nemamo šta da izgubimo. Da je potrebno samo da verujemo. Svi smo dali sve od sebe. Zato smo i dobili", objasnio je hrvatski štoper.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulLiga EvropeJirgen KlopEvropaEngleskaDivok OrigiDejan Lovren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara