""
""

To se čekalo u plavom delu Liverpula! Sada ima ko da daje golove...

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.01.18. | 22:03

Drugi najveći transfer ove zime na Ostrvu

U danu kada je Everton prodao Rosa Barklija u Čelsi, ozvaničio je i transfer najvećeg pojačanja ove zime. Klub sa Gudison Parka je večeras i zvanično potvrdio dolazak turskog napadača Dženka Tosuna!

Izabrane vesti

Turski golgeter je potpisao ugovor na četiri po godine i tako je završena višednevna transfer saga posle napornih pregovora sa Bešiktašem. Barklijeva prodaja je bilo dovoljno tek za nešto više od polovine Tosunovog obeštećenja. Everton je turskom klubu platio 30.000.000evra za turskog napadača. Istanbulski klub se dugo opirao, prvo pristao na 27.000.000 evra obeštećenja, a onda povisio zahteve kada je iz Kine dobio ponudu od 35.000.000 evra za najboljeg strelca. Međutim, igrač nije želeo u Kinu, pa nje Everton malo podigao ponudu, Bešiktaš smanjio zahteve i dogovor je postignut.

Turčin je postao treći najskuplji igrač u isztoriji Evertona i drugo najskuplje pojačanje na Ostrvu ove zime. Samo je Virdžil van Dajk skuplji od njega. Postao je i najskuplja prodaja u istoriji turskog fudbala.

Dženk Tosun je ove sezone bio udarna igla turskog šampiona u domaćim takmičenjima i Ligi šampiona. Everton od letošnjeg odlaska Romelua Lukakua nije imao klasičnog golgetera koji bi nadomestio odlazak Belgijanca. Pokušavali su sa Nijasom i Ramirezom, ali niko od njih nije bio traženi kalibar. Tosun bi trebalo da bude rešenje za probleme u realizaciji Alardajsovog tima. 


tagovi

BesiktasEngleskaEvertonPremijer ligaSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara