""
""

Totenhem razbio Juventus - dva gola, dve stative i jedna užasna povreda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.17. | 21:23

Stara dama pogodila dve prečke u finišu prijatljskog meča u Londonu

Bolji uvod pred početak Premijer lige navijači Totenhema nisu mogli da požele. Iako su njihovi miljenici na američkoj tureniji izgubili od Rome (2:3) i Mančester Sitija (0:3), razgalili su ih povratkom na Vembli tako što su na čuvenom stadionu - privremenom domu dok se ne završi izgradnja novi posle rušenja Vajt Hart Lejna - razbili viceprvaka Evrope, italijanski Juventus - 2:0 (1:0).

Možda očekivan rezultat, s obzirom da ekipa Maurisija Poketina za osam dana počinje prvenstvo gostovanjem Njukaslu, dok su Staroj dami ostale još dve sedmice priprema do starta Serije A i okršaja sa Kaljarijem u Torinu (u međuvremenu, naredne nedelje u Rumu čeka je okršaj Superkupa sa Laciom).

Izabrane vesti

Kako god, Totenhem je danas skoro 80 minuta dominirao, stvarao šanse, a dve je uspeo da pretvori u pogotke. Najpre je u 10. minutu na centaršut Kijerana Tripijea loptu glavom iza leđa Đanluiđija Bufona poslao najbolji strelac Mamuza, Hari Kejn. A početkom drugog dela susret je prelomila akcija Dele Alija, u 52. minutu engleski reprezentativac poslao je loptu iza leđa odbrane Juventusa, tamo ju se sačekao Kristijan Eriksen, zaobišao Điđija i postavio konačan rezultat.

Trijum domaćina mogao je da bude ubedljiviji, jer su stative pogodili Musa Sisoko (pred kraj prvog) i Hari Kejn (posle pogotka Eriksena), ali je pošteno reći da je i Juve mogao do počasnog gola. To se odnosi na lep pokušaj Paula Dibale sa 18 metara (odbranio Igo Loris) i da su rezervisti Kvadrado i Kin pogađali prečku u 80. i 88. minutu.

Nevolja za Totenhem na ovom meču jeste povreda desnog beka Tripijea - jedinog pravog izbora struke na toj poziciji posle odlaska Kajla Vokera u Mančester Siti - na koga je u pred kraj prvog poluvremena žestoko startovao Aleks Sandro. Kasnije je Tripije snimljen kako nosi zaštitnu čizmu na nozi, stradao je članak, ali je Maurisio Poketino rekao da je sve u redu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kiran TripijeHari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara