""
""

TRANSFERI (25. januar): Liverpul hoće Inlera, Mekses bira između Monaka i Trabzona, Galata kvari posao Romi za Heitingu

Vreme čitanja: 7min | sub. 25.01.14. | 20:30

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

 

Izabrane vesti

Očekivano mirno veče zbog utakmica širom Evrope završavamo jedinstvenom informacijom većine britanskih glasina. Uprava Mančester junajteda je, naime, poručila Dejvidu Mojesu da ne stane na dovođenju Huanu Mati, već da nastavi da troši! U narednim danima sigurno ćemo čuti kakav je plan škotskog stratega.

Do sutra...

21.50 - I Everton će morati u šoping. Nažalost, samo zbog toga što je Brajan Ovijedo polomio nogu u Kup pobedi nad Stivenedžom.

21.30 - Piter Odemvingi karijeru nastavlja u Stouku, tvrdi Skaj Sport uz napomenu da su sve formalnosti gotove. Zauuvrat, Kenvin Džons ide u Kardif Siti.

20.30 - Kurt Zuma neće biti u konkurenciji za nedeljni susret Sent Etjena i Bordoa, pa francuski mediji spekulišu da je rastanak neminovan. Mladi štoper (19) se do sada dovodio u vezu sa Interom, Milanom, Monakom, Njukaslom, a od danas i sa Čelsijem mada nam to ne deluje baš najrealnije. Ali, ko će ga znati?

20.00 - Sećate se Davida Ngoga? E pa, nekada velika nada Liverpula pokušaće da oživi zamrlu karijeru. Francuski napadač, trenutno pod ugovorom sa Boltonom, pregovora o transferu u Svonsi. 

19.50 - Za razliku od gradskih rivala sa Old Traforda, Mančester Siti tokom januara nije bio toliko popularan u transfer glasinama. Manuel Pelegrini je, ipak, optimista i tvrdi da nema razloga za paničnu kupovinu.
"Videćemo šta će se sve desiti do kraja prelaznog roka. Rok je 31. januar. Uostalom, pojačanja nam nisu prva briga. Po svemu onome što sam video u prvom delu sezone ne mislim da imamo mnogo slabosti u timu", samouveren je Čileanac na klupi Građana.

18.52 - I Kristijan Zakardo, poput saigrača iz Milana Filipa Meksesa, zaintrigirao je klubove iz Turske. Na San Siru je višak, samo je da odluči da li mu se ide u Trabzon ili u Bešiktaš. Ili, ipak, ne bi na istok?

18.30 - Totenhem je mirovao ovog prelaznog roka (doduše, letos je bio prilično aktivan), ali bi sada mogao da pređe u akciju. Britanska štampa piše da je Tim Šervud zainteresovan za Ibrahima Afelaja, koji se nije usrećio u Barseloni. Mesto u startnih 11 na Kamp Nou prilično je daleko za Holanđanina, pa bi selidba na Vajt Hart Lejn imala smisla. Ali, sve je to na dugačkom štapu.

18.20 - Vest Hem je predstavio i drugo pojačanje - Marko Borijelo je pojačao Čekićare i zvanično.

16.46 - Posle fijaska sa Mohamedom Salahom, Liverpul će pokušati da obraduje navijače dovođenjem Gokana Inlera. Švajacarac nije po ukusu Rafe Beniteza, Redsi bi mogli da ga dobiju za 12 miliona evra. Na njegovo mesto, Napoli planira da za šest miliona evra angažuje brazilskog vezistu iz Korintijansa Ralfa. 

16.18 - Roma je planirala da dovede Džonija Heitingu iz Evertona, pregovori su išli u dobrom toku, a onda se u sve umešao Galatasaraj i pokušaće da pokvari posao Vučici. 

15.56 - Milan traži levog beka, ali se još ne zna ko je prva meta. Sedorf nije zadovoljan Emanuelsonom i Konstanom, a pominjala se opcija o trampi sa Napolijem za Armera. U međuvermenu, sve je izvesnije da će Filip Mekses napustiti klub i osloboditi klupski budžet ogromne plate od 4,5 miliona evra po sezoni. Ima ponude Trabzona i Monaka, a najverovatnije će prihvatiti Ranijerijev poziv i vratiti se u domovinu, mada mu i Turci nude sjajne uslove. 

15.33 - Vezista Milana Antonio Noćerino i zvanično je predstavljen u Vest Hemu. On će ostati u Londonu na pozajmici do kraja sezone. Očekuje se uskoro i promocija Marka Borijela koji je prošao lekarske preglede. Radi se i na transferu Raula Meireleša.

15.21 - Lacio nije uspeo u želji da ovog januara angažuje Nikolasa Anelku, pa će se okrenuti Albertu Đilardinu i Maksiju Lopezu, kojeg takođe želi Siniša Mihajlović.

15.14 - Alternativu za izgubljenog Salaha, koji je praktično već postao Čelsijev igrač, Liverpul traži u Bajernu. Želja Crvenih je Đerdan Šaćiri, ali pita se Bajern i njegov trener Pep Gvardiola.

15.09 - Levi bek Atalante Kristijano Del Groso uskoro će postati novi igrač Sasuola, pišu italijanski mediji. Dogovor je, navodno, postignut, čeka se samo ozvaničenje.

15.04 - Atalanta je blizu dogovora s Parmom o pozajmici defanzivca Đamela Mesbe do kraja sezone...

15.01 - Vezista Intera Riki Alvarez na pragu je potpisivanja novog ugovora do 2018. godine. Njegova plata će porasti sa milion na 1.8 miliona evra.

14.46 - Kevin De Brujn je i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Volfsburga. Mladi Belgijanac, pristigao iz Čelsija za 17 miliona evra, nosiće 14 na poleđini dresa, a navijačima će se predstaviti danas, pošto se nalazi u startnih 11 za susret sa Hanoverom.

14.40Filip Mekses (31) je odbio ponudu Trabzona i sada samo ostaje pitanje da li će ostati u Milanu ili će možda preći u Monako. Francuski defanzivac ima ugovor sa Rosonerima do 2015 . godine, gde zarađuje četiri miliona evra po sezoni, a možda izvuče i više od Kneževa koje predvodi njegov bivši učitelj iz Rome Klaudio Ranijeri.

14:31 - Neće se Njukasl tek tako odreći Papisa Sisea. Svrake su odbile četiri miliona evra vrednu ponudu Trabzona, pa se senegalski napadač neće preseliti u Tursku. Za sada... 

14.25 - Vezista Antonio Noćerino je na lekarskim pregledima u Vest Hemu. Milan je pristao da ga pusti, pa bi Čekićari mogli da dobiju i drugo pojačanje iz Italije, pošto su na dobrom putu da sa Romom dogovore pozajmicu Marka Borijela.

14.02 - Huan Mata je stigao u trening centar Karington, gde se pridružio Dejvidu Mojesu i novim saigračima iz Mančester junajteda. On je na trening Crvenih đavola stigao helikopterom, kako bi izbegao novinare, pa će tek posle lekarskih pregleda izaći pred predstavnike sedme sile.

12.31 – Iako pola Evrope bruji o mogućem transferu Julijana Drakslera iz Šaleka u Arsenal, Arsen Venger uverava da nije zainteresovan za ofanzivnog vezistu tima iz Gelzenkirhena.
To je iluzija! Ništa se ne dešava, stvarno vam kažem! Nema potrebe da dovodimo igrače na krilnim pozicijama, pa imamo ih 17 takvih“, pomalo ljutito odgovorio je Profesor. 

12.12 - Zvanično: Doskorašnji vezista Zulte Varegema Bobli Anderson predstavljen je u Malagi, gde će provesti ostatak sezone kao pozajmljeni igrač.

12.01 – Izgleda da se Dejvid Mojes baš razleteo na sve strane. Menadžer Junajteda poslao je ponudu vrednu 22,5 miliona funti na adresu Sautemptona u nameri da angažuje njihovog levog beka Luka Šoa kao trajnu zamenu za Patrisa Evru. Na ovaj način Mojes je odgovorio na ponudu Čelsija za istog igrača u iznosu od 21 milion funti.

11.55 – Od kako se povredio Radamel Falkao ne prestaju spekulacije sa imenima ko će zameniti Kolumbijca. Poslednji u nizu spominje se njegov zemljak i napadač Porta Džekson Martinez. On je na 22 utakmice do sada u Primeiri i Ligi šampiona postigao 15 golova… 

11.07 – PSŽ je odredio visinu obeštećenja za Žeremija Meneza i ona iznosi šest miliona evra. Sent Etjen, Monako, Lion i Fjorentina su do sada pokazali interesovabje, pa ko prvi njemu napadač...

10:10 – Trener Intera Valter Macari ne računa ozbiljno na Isaka Belfodila, pa će se Alžirac preseliti u London i narednih šest meseci igrati za Kvins park rendžers, piše Gazeta delo sport.

10:06 – Sanderlend će posle samo šest meseci otpustiti Modiba Dijakatea. Bivši štoperLacija mogao bi da se vrati u Italiju, odakle ga, navodno, zove trener Fiorentine Vićeno Montela.

10:04 – Liveprul je ostao kratkih rukava u trci za potpis Emanuela Badua. Bar do leta. Vezista Udinezea ostaće na Friuliju dok se ne završi Prvenstvo sveta u Brazilu, jer Italijani računaju da će mu cena porasti posle igara za reprezentaciju Gane.

10:02Dejvid Mojes je rešio da baš bude aktivan tokom zimske pijace. U petak veče je bio u Menhengladbahu, kako bi uživo posmatrao duel Borusije i Bajerna. Na stadion je došao u pratnji agenta Tonija Krosa, što je navelo na pomisao da se Junajted interesuje za nemačkog vezistu, ali je prema kasnijim saznanjima, menadžer Mančestera imao druge dve mete. Navodno je Mojes zainteresovan za vezistu Gladbaha Patrika Hermana, kao i napadača Bajerna, Marija Mandžukića, s tim da Hrvat uopšte nije bio u kombinaciji za meč.

10:00 - Sjajna vest za navijače Mančester junajteda stiže iz Engleske! Ugledni Telegraf piše da je prva zvezda tima sa Old Traforda Vejn Runi korak do potpisivanja novog ugovora. Prema navodima tog lista, sjajni napadač je prihvatio ponudu Junajted i trebalo do kraja meseca da overi nastavak saradnje na još pet godina, a za uzvrat bi dobio 300.000 funti sedmične plate. Ovim potezom Crveni đavoli bi odbili napade Čelsija, Arsenala i Real Madrida, koji se najčešće pominju kao interesenti za Runija, a istovremeno bi dodatno razvedrio atmosferu u timu posle dolaska Huana Mate.

Dobar dan ljubitelji fudbalske pijace! Krećemo u prečešljavanje najaktuelnijih vesti iz prelaznog roka. Kao i juče, imaćete i danas šansu da budete nagrađeni i poklonom od redakcije MOZZART Sporta. Večeras očekujte nagradno pitanje vezano za prelazni rok na našoj Fejsbuk stranici, a najbrži i najtačniji će biti nagrađeni MOZZART kalendarima za 2014. godinu.

Ono što se dešavalo juče možete pročitati OVDE, a sve vesti iz prelaznog roka na našem Specijalu OVDE.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zima 2014Transferi uživoTransferiprelazni rokmeđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara