Trčao za lovom, izgubio moć: Aleksis Sančez isti Fernando Tores

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.10.18. | 09:47

„Vreme Čileanca je prošlo“, uverava Džejmi Karager

Jedan trzaj glavom za pobedu nad Njukaslom. I to je, otprilike, sve bitno što je Aleksis Sančez uradio u dresu Mančestera otkako je zimus glamurozno predstavljen na Teatru snova kao pijanista sposoban da Junajtedu vrati šampionsku kompoziciju. Vraga.

Ni senka igrača kao što je bio u Baraseloni, na primer, ili u prvim godinama u Arsenalu. Ima onih koji kažu da ga je Žoze Murinjo „pokvario“, međutim, na Ostrvu je pokrenuta i polemika da li se Čileancu kao bumerang vraća za to što je hrlio isključivo za novcem, odbijajući takođe unosan, dodouše manje od onoga što zarađuje u crvenom delu grada, ugovor sa Sitijem.

Izabrane vesti

Uostalom, slično se desilo januara 2011. kad je Fernano Tores svetla jednog velikana zamenio novcem drugog kluba. Kao da je transferom iz Liverpula u Čelsi, vrednim 58.500.000 evra, izgubio moć.

Na njega u ovoj 2018. podseća Aleksis Sančez.
Najbolje godine Sančeza su prošle. Aleksis u Mančester junajtedu je ono što je Fernando Tores bio u Čelsiju. To što imaju glad za golovima i poseduju mentalitet pobednika ne znači samo da hoće da igraju svaki meč za klub ili reprezentaciju, već i da treneri koji se u tom trenutku nalaze pod pritiskom, paljbom kritika, ne mogu tek tako da odole da ih stave u tim u koriste što je više moguće“, ističe Džejmi Karager u kolumni za ugledni Telegraf.

Nekadašnji defanzivac Crvenih sa Enfilda bio je Toresov saigrač dok je Španac pod palicom Rafaela Beniteza tresao mreže u Premijer ligi, ali kad je izabrao da se preseli u London kao da je – presušio.
Bio sam svedok da se baš to desilo Toresu. Reč je o igraču uzdignutom do nivoa svetske klase, ali je odlaskom u Čelsi izgubio eksplozivnost i nikad je nije vratio. Vidim da se istorija ponavlja u Sančezovom slučaju. Deluje mi kao fudbaler istrošen velikim brojem pretrčanih kilometara. Novinari i navijači traže od takvih tipova fudbalera da igraju non-stop, pa se ne odmaraju dovoljno. Usled previše utakmica povređuju se, troše se više i nestaju pre nego vezisti ili odbrambeni igrači“, predviđa Džejmi Karager nastavak pada Aleksisu Sančezu, koji će prvu šansu da ga razuveri imati u okršaju sa Čelsijem, na otvaranju devetog kola Premijer lige.

FOTO: Action images


tagovi

Aleksis SančezDžejmi KaragerFernando Tores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara