""
""

Turci ponudili 2.000.000 evra za Kangu: Borba za platu, Zvezda na velikom ispitu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.17. | 09:14

Gabonac bi da ostane u Beogradu, ali za 700.000 evra po sezoni

Nedelja velikih izazova na terenu je završena. Uspešno. Plasmanom u Ligu Evrope i „pozitivnom nulom“ u večitom derbiju. Sad sledi sedmica velikih izazova u kancelarijama.

Crvena zvezda u foto-finiš prelaznog roka ulazi u anmeri da sačuva nosioce igre (čitaj, strance). A to pre svega porazumeva borbu za status Gelora Kange, koji ovog leta, pod komandom trenera Vladana Milojevića, igra kao preporođen. Mislija čelnika kluba sa Marakane neće biti nimalo jednostavna, a koliko zavisi od samog stava veziste iz Gabona, toliko i  od mogućnosti Zvezde da mu „pojača“ postojeći ugovor.

Izabrane vesti

Komlikovana situacija...

Pogotovo ako se zna da je Kanga dobrim izdanjima s početka sezone, pre svega na međunarodnoj sceni, privukao pažnju platežno moćnijih klubova od crveno-belih. Jedan od njih je Osmanlispor, koji je na adresu Zvezde dostavio ponudu tešku 2.000.000 evra. Rukovodioci srpskog viceprvaka svoju „osmicu“ vrednuju više i prema saznanjima MOZZART Sporta ne žele da ga puste u Tursku za obeštećenja manje od 2.600.000 evra.

Novac jeste primamljiv, a po svoj prilici i odlučujući faktor kad je sam Kanga u pitanju. U Beogradu zarađuje 480.000 evra na godišnjem nivou. Odmah posle eliminacije Krasnodara, začinjene spektakularnim golom, poručio je da je voljan da ostane u Zvezdi. Navodno, za godišnju platu od 700.000 evra. Klub iz Ankare tome može da parira. Štaviše, igrača mami ugovorom „teškim“ 1.000.000 evra, ali Osmanli nema adut u rukama koji se zove - Evropa!

Gelor može praktično da bira gde će nastaviti karijeru. Posebno što je ušao u završnu godinu aktuelnog ugovora i pregovaračka pozicija mu je idealna. Na potezu je rukovodstvo Crvene zvezde.

Turbulentni dani na Marakani.

PIŠE: Darjan Nedeljković

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaGelor KangaSrbijaSuper ligSuperligaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara