Dilan Enis tokom slavlja sa navijačima Mursije (©FIBA Champions League)
Dilan Enis tokom slavlja sa navijačima Mursije (©FIBA Champions League)

Studentska žurka u Beogradu i poruka bivšoj ljubavi: Zvezda je uvek visoko na listi želja

Vreme čitanja: 5min | pon. 29.04.24. | 16:26

Mursija slavi bronzanu medalju u Ligi šampiona, a Dilan Enis, Nemanja Radović i Hauard Sent Ros podelili su svoje viđenje poslednjeg uspeha

Još jednom se na delu potvrdilo da je Beograd taličan grad za španske klubove. Unikaha osvojila Ligu šampiona na parketu Beogradske arene, baš kao što je to učinio Real Madrid pre šest godina u Evroligi, dok su drugo i treće mesto u najvažnijem Fibinom takmičenju zauzeli Tenerife i Mursija.

Tim iz jednog od najvećih univerzitetskih gradova u Španiji imao je iza sebe podršku nekoliko stotina pristalica, a na delu tribina gde su se nalazili gledaoci iz Mursije bila je okačena i srpska zastava. Posle trijumfa nad Peristerijem u utakmici za treće mesto igrači i navijači su imali zajedničku proslavu, čime su ovekovečili istoriju za pamćenje. Mursija je pored učešća na Fajnal foru Lige šampiona igrala i Kup kralja, a u samom finišu ACB lige nalazi se među osam najboljih timova i u ozbiljnoj priči za plasman u plej-of.

Izabrane vesti

Istorija se piše u Mursiji, a Dilan Enis veruje da je ovo samo početak.

"Navijači Mursije su sjajni godinama i zato mi je mnogo drago što smo mogli da im donesemo sreću", poručio je Enis za Mozzart Sport i zatim nastavio:

"Znam da je Mursija osvojila bronzu i pre nekoliko godina, ali ova ekipa već sada ima istorijsku sezonu i nadam se da ćemo nastaviti tako do kraja ACB lige. Medalja nam daje veliko samopouzdanje pred finiš ligaškog dela, imamo još četiri utakmice i dosad smo već ostvarili najviši broj pobeda u istoriji. Nadam se da ćemo da zadržimo taj momentum, navijači Mursije to zaslužuju".

Pre samog početka Fajnal fora Dilan Enis je zatražio podršku od srpske publike, od navijača Crvene zvezde i kako kaže - njegove molbe su uslišene.

"Bilo je dosta navijača Crvene zvezde tokom ova tri dana. Čak i dok sam bio u šetnji ili na ručku bilo je onih koji su mi poručivali da se vratim u Crvenu zvezdu. Bio sam mnogo srećan što sam ih sve video, kao i u dvorani, što su nas podržavali".

Nedavno je za Mozzart Sport rekao da bi voleo jednog dana ponovo da obuče crveno-beli dres. Tokom svojevrsne 'studentske' žurke u Beogradu, Enis je poslao i poruku bivšoj ljubavi...

"Nikada nisam zatvorio vrata tome (povratku u Zvezdu). Nadam se da ću imati priliku da se vratim. Naravno, nikada ne znaš gde će karijera da te odvede, ali Crvena zvezda je jako visoko na listi klubova u kojima bih voleo da igram".

Nemanja Radović je u najavi Fajnal fora za naš sajt rekao da ste cimeri i jako dobri prijatelji.

"Ma, Nemanja je sjajan. On je lepak koji nas drži na okupu. Radi toliko stvari, koje malo ko vidi. Ne verujem da bismo sada bili ovde bez njega. Zato i želim da mu ukažem poštovanje. Ne bih bio u Mursiji da nije njega, ne bismo bili na Fajnal foru da nije njega i svakog dana se trudi da svi kao tim ostanemo zajedno na istom putu. On je najbolji kapiten kojeg sam imao".

A, šta na sve ove reči kaže kapiten?

"To je moj brat. Jedan od retkih stranaca za koje možeš da kažeš kao da je Srbin, Crnogorac, nebitno odakle. Vrhunska osoba, uživamo u ovoj godini zajedno. Uvek ima samo lepe reči za Srbiju, za Beograd, a ljudi ga znaju kao sjajnu osobu i igrača".

Prva medalja u evropskim klupskim takmičenjima je uvek posebna.

"Ostaje malo žal zbog polufinalne utakmice sa Malagom. Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, na kraju nismo imali sreće, ali smo sada jako srećni jer smo osvojili medalju. Ovo je za naše navijače, koji su došli da nas podrže. Klub raste iz godine u godinu, ima stabilnost, pojavljuje se sve više na košarkaškoj mapi. Sada želimo da idemo još dalje", kaže Radović i ukazuje:

"Sponzori kada vide da se neka ekipa sve više pojavljuje u medijima, kada radi dobre stvari i raste, žele da se uključe još više i pomognu. Mnogo je važna stvar za klub, za grad i navijače".

Zvanično najbolji defanzivac Lige šampiona Hauard Sent Ros nema dilemu da je ovo veliki dan u istoriji Mursije.

"Mnogo nam znači sve ovo, posle svega što smo uradili tokom sezone. Znam da je ovo veliki podsticaj za klub, grad, navijače... Srećan sam što svi uživaju u ovom uspehu", rekao je Sent Ros.

Mursija je na kraju umalo ispustila vođstvo od 16 poena iz treće deonice, Peristeri je pokazao srce kakvo je Vasilis Spanulis neretko pokazivao u igračkim danima i bio na pragu senzacije.

"Mogli smo utakmicu da završimo i mnogo lakše, ali igralo se za medalju. Jedan je meč, sve je moguće, čak ni prednost od 16 poena ne znači mnogo. Ako misli drugačije, vara se. Moraš da se boriš svake sekunde, svakog minuta. Peristeri je pokazao srce i kvalitet, te da se neće predati tek tako. Na nama je sada da se fokusiramo maksimalno na ACB ligu, da u finišu prvog dela obezbedimo mesto u plej-ofu i što bolju poziciju".

Nekadašnji igrač moskovskog CSKA, Panatinaikosa i još nekoliko evropskih klubova je uoči meča za treće mesto zavredneo i nagradu za najboljeg defanzivca sezone takmičenju, da bi bronzanom medaljom zaokružio celinu.

"Medalja je najvažnija, a nagrada za najboljeg defanzivca je samo potvrda da su saigrači imali veliko poverenje u mene. Zbog toga sam toliko truda uložio u to da igram dobru odbranu, ne samo sada, već kroz celu svoju karijeru. Sada sam za to nagrađen i priznanjem. To me čini jako srećnim".



tagovi

MursijaHauard Sent RosNemanja RadovićDilan EnisFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara