Nemanja Petrović između bivših saigrača, Miroslava Vulićevića i Saše Ilića
Nemanja Petrović između bivših saigrača, Miroslava Vulićevića i Saše Ilića

U čemu je problem?

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.10.18. | 09:56

Partizan se poslednjih sezona redovno muči sa ekipama koje predvodi Milorad Kosanović

Boli glava zbog Milorada Kosanovića! Iskusni trenerski vuk profilisao se kao pravi streptomicin po Partizan, zbog čega je u osvit 13. prvenstvenog kola glavno pitanje u Humskoj 1: može li Zoran Bata Mirković da bude taj koji će prekinuti izvanredan učinak 67-godišnjeg stručnjaka u sudarima sa crno-belima.

Otkako se igra Superliga Srbije (2006. godina), Kosan je sa čak četiri različita kluba trkao sa Parnim valjkom i, dobro protrljajte oči, izgubio samo jednom. A i taj jedan jedini neuspeh pretrpeo je u finišu utakmice, kao šef struke Borca, u završnom činu Ljubinka Drulovića od klupe Partizana, kad su Andrija Živkvović i Valeri Božinov kreirali preokret (2:1). Sve pre i posle toga bilo je pesma za popularnog Kosana koji ponovo dolazi na Topčidersko brdo (16.00, TV Arenasport 1) kao čovek koji, kao nijedan drugi trener u takmičenju, zna kako sa favoritom.

Izabrane vesti

Potvrdio je to kao strateg Crvene zvezde u 131. večitom derbiju septembra 2007, kad mu je Ognjen Koroman dvaput donosio prednost, da bi Stevan Jovetić i Almami Moreira pogađali za remi (2:2). U sezoni 2014/2015 odoleo je najpre Marku Nikoliću u Novom Pazaru (1:1), te Zoranu Milinkoviću u pretposlednjem kolu u Beogradu (1:1), usledio je već opisan duel na klupi Čačana, da bi u prethodnom prvenstvu, kao glavnokomandujući Napretka uzeo čak pet bodova iz tri međusobna okršaja sa crno-belima. Iako je iz lože posmatrao septembarski duel u Humskoj, njegov dogovor sa Markom Miškovićem očigledno je pozitivno uticao na ekipu (1:1, domaćina spasao Everton Luiz u nadoknadi), vrednost je potvrdio u decembarskom susretu pod Bagdalom (2:1), uz podsećanje da su u maju ove godine Saša Ilić i Đorđe Jovanović morali da vade kestenje iz vatre, ne i da kreiraju preokret (2:2).

Milorad Kosanović

Posebno je upečatljivo da su Kosanovićevi timovi na šest od sedam slučajeva prvi stizali do vođstva protiv Partizana, što ilustruje rukopis čoveka iz Šidskih Banovaca i nameru da uglavnom igra na gol više. Da napada, bez obzira ko je naspram njega.
Napredak je izuzetna ekipa. Moram da kažem da izuzetno cenim i poštujem čoveka koga sam do prekjuče zvao šefe, a sada kolega, Mišu Kosanovića. A Napredak igra mnogo dobro i sigurno ćemo imati težak zadatak. Ako moram da nekog izdvajam, po meni je Aleksa Vukanović najbolji igrač Kruševljana, pa Vulić, Alivodić, dva Petrovića koji su igrali u Partizanu. Često menjaju ritam utakmice. Biće sigurno faza u kojima će biti ofanzivni, a i onih gde će nas čekati na kontre“, oprezan je Zoran Mirković, šef struke Partizana (danas bez Zorana Tošića, Zlatana Šehovića, Aleksandara Šćekića i Danila Pantića) koji sebi ne sme da priušti novi kiks do zimske pauze, jer već zaostaje devet bodova za liderom, Crvenom zvezdom, posebno što ga posle Čarapana čekaju dueli sa Čukaričkim i Vojvodinom, od kojih je lane, takođe, gubio bodove.

Kao što primećuje Bata, Kruševljani znaju da igraju u oba pravca. Na pet susreta Superlige nisu primili gol, dok su u poslednjih šest duela poentirali svaki put bar po jednom osim protiv Crvene zvezde. Plus, znaju kako s Partizanom, jer su mu dali najmanje po gol na minulih sedam međusobnih okršaja. Bili su to mahom efikasni dueli, te se slilčnom scenariju nada i sad.
Očekujem interesantnu utakmicu sa protivnikom koji ima težinu i zanimljiv koncept igre sa mnogo igrača orjentisanih ka napadu i baš me zanima da li Napredak i koliko može da odgovori na takvu igru. Partizan poštujemo, ne plašimo se, ali znamo da nas očekuje ozbiljna utakmica i ozbiljan protivnik. Na nama je da pružimo svoj maksimum u koliko želimo pozitivan rezultat”, predočio je Milorad Kosanović koji ne može da računa na suspendovanog napadača Ibrahimu Endijaea (kartoni), kao i povređenog levog beka Josipa Projića.

Projektovani sastavi

PARTIZAN – NAPREDAK, 16.00 (TV Arenaspor 1)

Beograd
Stadion u Humskoj
Sudija: Novak Simović

PARTIZAN: Stojković -  N. R. Miletić, Marković, Valijete, Urošević – Zdjelar, Kosović, Janković, Zakarić – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

NAPREDAK: Ni. Petrović – Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović – Baha, Kostić – Alivodić, Vulić, Vukanović – Zec. Trener: Milorad Kosanović.

SRBIJA 1 - 13. KOLO

Subota
13.00: (2,30) Zemun (3,05) Voždovac (3,15)
16.00: (1,30) Partizan (4,80) Napredak (9,50)
16.00: (3,45) Radnik Surdulica (3,30) Čukarički (2,05)
16.00: (4,30) Rad (3,45) Radnički Niš (1,80)
16.00: (1,20) Vojvodina (5,80) Dinamo Vranje (13,0)
18.00: (1,80) Bačka (3,35) Proleter (4,40)

Nedelja
16.30: (12,0) Mačva (5,50) Crvena zvezda (1,23)
18.00: (2,00) Mladost Lučani (3,25) Spartak Subotica (3,70)

* Kvote su podložne promenama 

FOTO: Star sport


tagovi

Napredak KruševacMilorad Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara