"Loše vesti za sibirski fudbal"
"Loše vesti za sibirski fudbal"

U Sibiru nemaju za plate

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.02.17. | 11:16

Fudbaleri ruskog premijerligaša Toma iz Tomska čekaju na zarade još od početka sezone

Loše vesti za sibirski fudbalDo početka prolećne sezone u ruskoj Premijer ligi ostalo je još desetak dana, te tamošnje ekipe pripreme polako privode kraju. Neki u dobrom, a neki u veoma lošem raspoloženju.

Kao "predvodnike" ove druge grupe  treba izdvojiti fudbalere poslednjeplasiranje ekipe tamošnjeg šampionata, Toma kojima zarade nisu isplaćene od početka sezone! Zaista neočekivana situacija za jednu od najkvalitetnijih i najbogatijih liga na svetu. Kako je izjavio generalni direktor Ruslan Kudrjašov, određena finasijska sredstva bi ovih dana trebalo da se sliju u klupsku kasu, ali ona neće biti ni zibliza dovoljna da se isplate sve zaostale zarade.

Izabrane vesti

Zbog finansijskih problema tamošnji Savez je zabranio ekipi iz Tomska da dovodi nove igrače, iako im se osuo kadar pošto je većina igrača koji su nastupali za tim u jesenjem delu sezone našao drugi angažman ili se trudi da to učini. Samo njih sedam je ostalo u prvom timu koji je "pojačan" omladincima i igračima koji su došli "na obećanje". Nekadašnji španski reprezentativac  i igrač Espanjola, Mančester Sitja, Liverpula, Galatasaraja i Olimpijakosa, a trenutno Kopra Albert Rijera trebalo je ove zime da pređe u Tomsk, ali je ta kombinacija propala upravo zbog finasijskim problema kluba.

Albert Rijera dok je nastupao za LiverpulEkipa iz centralnog Sibira u drugi deo sezone ulazi sa samo devet poena osvojenih u 17 odigranih kola. Nastavak ruskog šampionata zakazan je za petak 3. mart.

(foto: Thinkstock &Action Images)


tagovi

Tom TomskRusijaPremijer ligaEvropaAlbert Rijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara