U stroj, Barsa bira novog Larsona

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.01.19. | 13:09

"Da, želim još jednog napadača i to ne krijem", poručio Ernesto Valverde

I De Jong i De Liht i svi oni igrači što su se pominjali poslednjih nedelja i meseci kao potencijalna pojačanja Barselone, pali su u drugi plan posle odlaska Munira El Hadadija sa Nou Kampa. Ernesto Valverde naredio da uprava svi raspoloživu "artiljeriju" i diplomatiju usmeri ka jednom cilju - dovođenju novog napadača koji će biti alternativa Luisu Suarezu

Otuda u katalonskim medijima od jutros naslovnice sa samo jednim pitanjem - ko će biti Barsin novi Henrik Larson
"Da, želim još jednog napadača i to ne krijem. Jednostavno, postoji prostor koji treba da se popuni Munirovim odlaskom", kazao je Valverde pred današnju utakmicu protiv Eibara. "Igrački kadar nije popunjen, pogotovo što je i Rafinja povređen. Prelazni rok je otvoren, imamo dakle priliku da ospravimo to što treba da se ispravi. Naravno, moramo voditi računa o finansijskim aspektima bilo kog posla. Ako nešto nije moguće, gledaću ka B timu. Sve u svemu, potreban mi je špic koji može da se prilagodi odmah, ko poznaje ligu i na kogu mogu istog trena, čim dođe, da računam"

Izabrane vesti

Valverde je bio više nego jasan, ljudi zaduženi za fudbalsku pijacu u Barsi dali su se odmah na posao, a mediji, naravno, spekulišu. Iz ovoga što je Valverde izgovorio daju se naslutiti neke stvari. Poznaje ligu, prilagodljiv, da mogu odmah da računam na njega... Kao opcija A nameće se Fernando Ljorente, momak sa kojim je Ernesto Valverde već sarađivao u Atletik Bilbau. Juče smo konstatovali da takav tip napadača iskače iz uobičajenog Barsinog šablona, međutim ako se bude pitao trener - potraga može da prestane. 

Ljorente nije u prvom planu kod Poketina u Totenhemu, ove sezone odigrao je samo 27 minuta u Premijer ligi u 33 u Ligi šampiona. Kada ste u takvoj poziciji i Barsa zove nema mnogo razmišljanja. S tim što bi Englezi prvo morali da se obezbede s nekom vrstom zamene. Kako se radi o igraču koji ima 33 godine i ugovor mu ističe kroz šest meseci, jasno je da bi ovo bila daleko najjeftinija opcija za Katalonce. 

Na listi potencijalnih privremenih rešenja nalaze se još Maksi Gomez iz Selte, Miši Batšuaji, Toni Sanabrija iz Betisa, Čičarito iz Vest Hema, "kinez" Odion Igalo... Provlači se i ime Alvara Morate, ali Španac bi svakako bio najmanje privremena opcija. I daleko nasjkuplja. I sa stanovišta obeštećenja, ali i plate. Zato trenutno izgleda kao najmanje realna kombinacija. 

Maksi Gomez iz Selte takođe ne bi bio jeftin posle ovosezonskih devet pogodaka i veliko je pitanje da li bi ga klub iz Viga pustio u situaciji kada mora da se bori za opstanak. Kada je cena u pitanju slična situacija je i sa Sanabrijom iz Betisa, s tim što Katalonci imaju jako dobre poslovne odnose sa kubom iz Sevilje, pa to povećava šanse rođenog Paragvajca.  

Kada je u pitanju Odion Igalo njegov klub ispao je u drugu ligu Kine i on želi natrag u Evropu, e sad, po kojim uslovima - to je već teško pitanje. Čičarito nije redovan u Vest Hemu, ima ugovor do 2020. i Englezi ga se ne bi lako odrekli. Kao realnija opcija tu je Miši Batšuaji. Čelsijev golgeter sigurno ne ostaje u Valensiji i traži novi klub gde će biti pozajmljen.

Ko je po vama najbolje privremeno rešenje za Barsu?   


tagovi

Zimski prelazni rok 2019Fernando LjorenteAlvaro MorataČičaritoOdion Igalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara