""
""

UEFA zatvorila Zvezdin "sever"!

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.17. | 09:30

Crveno-belima zatvorena tribina s navatrenijim pristalicama

Evropska fudbalska federacija kaznila je Crvenu zvezdu uoči drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa kazahstanskim Irtišom novčanim iznosom 8.000 evra i zatvaranjem jedne tribine stadiona Rajko Mitić, a kako kaže generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović u pitanju je deo stadina na kojoj se nalaze najvatrenije pristalice srpskog vicešampiona.

Izabrane vesti

To znači da će severna tribina najvećeg fudbalskog objekta na ovim prostorima ostati zaključana 20. jula (20.30) u revanš utakmici između Crvene zvezde i kazahstanskog Irtiša.
„Dobili smo od UEFA kaznu za Crvenu zvezdu. Nažalost, zatvorena je severna tribina za sledeću utakmicu, uz finansijsku kaznu od 8.000 evra. Sankcija jeste neprijatna, ali ne i drakonska. Mi smo pod posebnim monitoringom, kako klubovi tako i reprezentacija. U narednim danima radićemo sve što je u našoj moći zajedno sa klubovima da popravimo sliku i ubuduće izbegnemo nepotrebne kazne. Tako je kako je, nadamo se da UEFA neće imati više razloga da ponavlja takve mere. Moramo malo da obratimo pažnju na te stvari“, rekao je Šurbatović, a prenosi Žurnal.

KVOTE ZA UTAKMICU IRTIŠ – CRVENA ZVEZDA

Kako se može čuti, navodni razlog zbog kojeg je Crvena zvezda kažnjena jeste poruka upućena LGBT populaciji tokom prvog duela sa Florijanom.

UEFA je na sličan način kaznila i Partizan, kojem će večeras protiv Budućnosti takođe biti zatvorena severna tribina, a zabranjeno je i organizovano vođenje navijača u Podgoricu. Takođe, crno-beli će morati da plate i novčani iznos od 25.000 evra.

KVOTE ZA UTAKMICU PARTIZAN – BUDUĆNOST

(FOTO: MN press)


tagovi

FK Crvena zvezdadelijeLiga EvropeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara