Atanasijević u napadu
Atanasijević u napadu

Uzalud i Atanasijevićevih 24, Zenit je Peruđin košmar i peti put uzastopce finalista lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 21:33

Za titulu protiv Lubea

Aleksandar Atanasijević se naoštrio, ali Peruđa jednostavno ne ume protiv Zenita. Pa čak ni sada, kada mu je uzela Vilfreda Leona. Tatarstanski klub je i u revanšu polufinala Lige šampiona savladao Italijane potvrdivši time da zasluženo ide u borbu za pehar elitnog evropskog takmičenja. Sa namerom da i peti put uzastopce pokori Evropu, doduše prvi put bez Leona. Ni Kubanac nije mogao da zaustavi rusku kaznenu ekspediciju. Večeras 3:1, po setovima 22:25, 25:23, 25:23, 26:24.

Nije da Peruđa nije imala svoje šanse, ali kadgod bi uvela set u neizvesnu završnicu napravila bi nekoliko grešaka kojih na drugoj strani jednostavno nije bilo. Izuzetak je bio taj prvi set, ali se ispostavilo da je to bilo dovoljno samo da rasplamsa maštu Peruđe, koja već treći put uzastopce u Ligi šampiona ispada baš kad naleti na Zenit.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Maksim Mihailov sa 17 poena, dok je junak prvog meča Ervin Bgapet stao na 14, ali je kao i u Italiji bio pravi kad je bilo najpotrebniji. Na drugoj strani je blistao Atanasijević, koji je sa 24 poena bio centralna figura meča, ali ni on, kao ni Vilfredo Leon (18), ni Marko Podraščanin (11) nisu uspevali da prekinu Peruđinu noćnu moru u Tatarstanu.

Peruđa dakle u finišu sezone igra samo za skudeto, Zenit opet u finalu Lige šampiona, a tamo ga - u Berlinu - kao i prošle sezone čeka Lube, koji je bez većih problema eliminisao poljski Belhatov u koji bi, pisalo se danas, od leta mogao da pojača naš Dušan Petković, od ove sezone rekorder Serije A po broju poena u regularnom toku sezone.

Belhatovu bi svakako dobro došao, jer Poljaci iza sebe imaju sezonu za zaborav, a u sudaru sa Lubeom mogli su i da se uvere da svi ti neuspesi nisu slučajni. Nakon 3:0 u Poljskoj italijanskom timu bila su dovoljna i samo dva seta za plasman u finale i do njih su stigli vrlo uverljivo – 25:15, 25:20. Finiš meča tako je postao apsolutno nebitan.

(FOTO: cev.eu)


tagovi

LubeZenit KazanjAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara