""
""

Valter Sabatini viđen na Stamford Bridžu! Da li prodaje Najngolana ili sebi sređuje posao?

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.16. | 21:50

Ili je možda po sredi i jedno i drugo...

Gotovo od trenutka kada je Antonio Konte i zvanično postavljen za novog trenera Čelsija, fudbalskom Evropom prostrujala je priča da je prvi pik i dalje aktuelnog selektora Italije - Radža Najngolan.

Izabrane vesti

Jedan od najboljih igrača Rome navodno je već upisan u Konteov tefter i prvi je pik za novi Čelsi, koji planira da izgradi počev od prestojećeg leta. Dok su te priče više delovale kao trač poslednjih dana, ugledni italijanski list Gazeta delo Sport stigao je do informacije - Romin sportski direktor Valter Sabatini primećen je na Stamford Bridžu. 

Brzinom svetlosti protutnjala je vest koja je odmah pokrenula brojne spekulacije, ali i donela pitanje: Šta je Sabatini radio u Čelsijevom domu?

Jedna od teorija je da je Sabatini došao kako bi temeljno ugovorio način isplate Mohameda Salaha, pošto je Vučica ozbiljna u nameri da egipatskog krilnog napadača zadrži na Olimpiku. Sastanku je čak prisustvovao i Salahov menadžer, pa je gotovo jasno da se Roma polako sprema za leto. Međutim, Gazeta tvrdi da Sabatini gotovo nikada ne odlazi na direktne razgovore samo zbog takvih stvari i da je u pitanju nešto više (čitaj: prodaja Najngolana).

Čelsi je navodno spreman da za belgijskog reprezentativca ponudi 35.000.000 evra, što bi zadovoljilo Romine apetite, a kako je Konte izrazio želju za saradnjom, šuška se da je ta želja obostrana. 

Ali, to nije sve. Još jedna tema o kojoj se priča jeste i mogućnost da Sabatini napusti svoju poziciju u Romi i postane Konteov čovek od poverenja i neko sa kim će italijanski stručnjak pokušati da izgradi imperiju na Stamford Bridžu. Ovim tvrdnjama treba pridodati i pikanteriju koja struji Rimom, a to je da Lučano Spaleti želi da dobije status menadžera, odnosno najšira ovlašćenja u sastavljanju tima i da donosi sve konačne odluke u transferima igrača. Tada bi Sabatini bio višak, a pozicija u Čelsiju i saradnja sa Konteom došla bi kao prava zamena. 

Samo vreme će pokazati šta se dešavalo za okruglim stolom u Zapadnom Londonu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valter SabatiniSerija ARomaRadža NajngolanPremijer ligaMohamed SalahItalijaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara