Veliki dan u Magdeburgu - i kec kao stadion

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.04.18. | 12:07

Der klub ulazi u po prvi put u Cvajtu...

Sve je spremno za velike svečanosti u nemačkoj treći ligi, tačnije u Magdeburgu i Paderbornu. Ta dva tima danas igraju pred svojim navijačima i imaju priliku da pobedama osiguraju plasman u Cvajtu tri kola pre kraja takmičenja

Magdeburg je jedan od najvećih istočnonemačkih klubova, trostruki šampion države koje više nema i sedmostruki osvajač kupa, plus jedini osvajač evropskog trofeja (Kup pobednika kupova) iz DDR-a. Paderborn je pre tri godine igrao u Bundesligi, zatim se u dve sezone srozao do trećeg ranga, ali evo prve godine uspeće da izbori povratak među drugoligaše.

Izabrane vesti

Daleko zanimljiviju priču ima Magdeburg. Kao i svi klubovi sa istoka i ovoj ima vatrenu podršku sa tribina, mali budžet i najveću želju da jednog dana zaigra u Bundesligi. Ali i ulazak u Cvajtu biće proslavljen na spektakularan način. U gradu su od sinoć krenule pripreme. Spremne su točilice za pivo, postavljene bine za kocncerte, baloni, pirotehnika i sve ono što u zapadnom delu države baš i ne prolazi tako lako. Ostaje samo da izabranici Jensa Hertela opravdaju ulogu favorita i savladaju Fortunu iz Kelna, tim koji je u najlošijoj formi u ligi. Magdeburg je svezao četiri pobede, dok je Fortuna nanizala pet poraza. Njeni igrači očigledno su ranije otišli na letnju pauzu, pa bi bilo veliko iznenađenje da baš danas, na ovaj svečan dan za domaćina, "proigraju". 

U Fortuna i Magdeburg u prošlom kolu odigrali su izuzetno efikasne mečeve. Momci iz Kelna izgubili su kod kuće od Minstera 2:4, dok je viđeni novi drugoligaš slavio na gostovanju u Jeni protiv Karl Cajsa - 5:1.  

Kada su međusobni dueli u pitanju na sva tri poslednja došlo je 3+. Dve pobede Fortune (3:0 u 2:1) i jedna Magdeburga (2:1). 

 


tagovi

CvajtaMagdeburgPaderborn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara