Vignjević i Pauljević slave kup sa Ujpeštom

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.05.18. | 23:18

Klub iz Budimpešte pobedio Puškaš akademiju tek posle penala

Navijači Ujpešta večeras slave! Imaju dobar razlog za to, jer je slavni budimpeštanski klub osvojio prvi trofej posle četiri godine. U finalu mađarskog kupa Ujpešt je posle penala pobedio Puškaš Akademiju sa 7:6. Posle 90 i 120 minuta rezultat je bio 2:2.

Ovaj trijumf predstavlja i veliki uspeh za trenera Ujpešta Nebojšu Vignjevića. To mu je treći pehar od dolaska u klub, a prethodno je osvojio još jedan nacionalni kup i superkup.

Izabrane vesti

Takođe, nije Vignjević jedini Srbin koji je večeras slavio na stadionu Grupama arena u Budimpešti, jer su u timu Ujpešta bili i nekadašnji fudbaler kulskog Hajduka i Partizana, Branko Pauljević, odnosno bivši golman Čukaričkog Filip Pajović.

A na klupi poražene Puškaš Akademije sedeo je jedan Srbin, rezervni golman Branislav Danilović.

Tragičari su večeras bili Ezekijel Henti, pozajmljeni fudbaler Videotona i Janoš Hegeduš koji su promašili penale u četvrtoj i šestoj seriji. Odlučujući penal za Ujpešt dao je crnogorski napadač Mijuško Bojović.

Inače, Puškaš Akademija je bolje otvorila utakmicu i povela u 38. minutu preko hrvatskog veziste Josipa Kneževića. Izjednačio je Donat Zoter u 55. minutu, a osam minuta kasnije preokret Ujpeštu doneo je raspoloženi Bojović. Radost navijača Ujpešta, međutim, trajala je samo tri minuta, kada je još jedan Hrvat, Antonio Perošević postavio konačnih 2:2.

Foto: Shutterstock


tagovi

Nebojša VignjevićBranko Pauljevićfilip pajevićUjpešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara