"Đanluka Vijali"
"Đanluka Vijali"

Vijali: Smešne su mi priče Engleza o finalu

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.06.14. | 15:16

Italijan izjavio kako njegovi zemljaci imaju prednost u večerašnjem meču

Đanluka VijaliItalija je prošle godine učestvovala na Kupu Konfederacija u Brazilu i Đanluka Vijali u tome vidi prednost svoje reprezentacije u odnosu na Englesku, jer Azuri znaju kakav nivo organizacije ih čeka, a posebno zato što su igrači upoznati sa vremenskim uslovima. 
„Mislimo da smo mnogo naučili kada smo bili u Brazilu prošle godine, pa mislimo da imamo blagu prednost. Znamo za probleme sa logistikom, organizacijom i najbitnije – probleme sa klimom, pogotovo kada je u pitanju fizička sprema. Za Englesku, Brazil je nepoznata teritorija, igra pogađanja“ , rekao je bivši igrač i trener Čelsija.

Pritisak i velika očekivanja, uz sasvim kontradiktorno pesimizam uvek prate reprezentaciju Engleske, a to nije promaklo ni Vijaliju.
„Gledam i čitam i znam da su engleski navijači i mediji depresivni poslednjih četiri godina u vezi nacionalnog tima. Ali onda dođe Svetsko prvenstvo i oni počnu da pričaju o polufinalu i finalu i kako sada imaju najjači tim u poslednjih nekoliko godina. To je veoma smešno“, istakao je Italijan.

Izabrane vesti

Englezi se izgube u tom pritisku, a Italijani znaju kako da ga podnesu zato što ga osećaju i u klubovima, tvrdi Vijali.
“Italijanski igrači  znaju kako da podnesu pritisak, Englezi ga osete samo kada igraju za reprezentaciju. Kada igraju u Premijer ligi sve zabavno, odlično – nema puno pritiska. Treba da se prilagode situaciji kada igraju za zemlju“, zaključio je Vijali.

On je sa Italijom na Svetskom prvenstvu 1990. osvojio treće mesto.

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalItalijaEvropaEngleskaĐanluka VijaliBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara