"Mirko Ivanić"
"Mirko Ivanić"

Vošo, nadamo se da si nešto ostavila za četvrtak

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.08.15. | 20:53

Novosađani demolirali Novi Pazar sa 4:1. Čuka i dalje štuca - na Voždovcu bez golova

Mirko IvanićPritisak se uvukao. Vojvodina je umela da odgovori, Čukarički nije, pa su u sedmom kolu Superlige Novosađani uspeli da se usprave posle bolnog poraza u Plzenju i na Karađorđu savladaju Novi Pazar sa rutinskih 4:1, dok je tim sa Banovog brda mogao samo do remija bez golova na Voždovcu što ga je ostavilo u donjem delu tabele.

Voša je pak skočila do trećeg mesta na tabeli, pošto se Mirko Ivanić iskupio za bledu partiju u Češkoj i golom i asistencijom za Sinišu Babića povukao kombinovani tim Staru dame do četvrte uzastopnce pobede u prvenstvu. U timu Zlatomira Zagorčića naime nije bilo suspendovanog Igora Đurića, ni povređenog Ognjena Ožegovića, pa ni Darka Puškarića, Jovice Vasilića... Oni koji su dobili priliku su međutim na najbolji način zahvalili šefu na poverenju-

Izabrane vesti

Prvo majstorski pas Ivanića za Babića i rutinska egzekucija za 1:0 u 31. minutu. Ivanić se u 68. minutu na asistenciju Aleksandra Stanisavljevića i sam upisao u listu strelaca i otklonio dileme o pobedniku meča. Dva minuta kasnije je mesto na terenu ustupio Aleksandru Paločeviću, a ovaj je nepunih 180 sekundi potom povisio prednost Novosađana, da bi nakon neopreznog starta Dina Zilkića nad Ivanom Lakićević  i penala za domaće Aleksandar Stanisavljević sa kreča sipao šlag na tortu. Bio je to peti prvenstveni gol Stanisavljevića u ovoj sezoni što ga čini najboljim strelcom Superlige u ovom trenutku. Anes Rušević je u sudijskoj nadoknadi samo ublažio poraz Pazaraca, ali je Vojvodina svejedno ostvarila pobedu koja će joj dozvoliti da u revanš sa Viktorijom uđe obnovljenog samopouzdanja, iako je sasvim sigurno svesna da joj je teorija jedini saveznik protiv češkog šampiona.Detalj sa Voždovca

Sa druge strane, na Banovom brdu se kriza zapatila, pošto Čukarički, sada sa debitantom Tijagom Galvaom u timu, ni iz trećeg pokušaja nije uspeo da ostvari tek treću pobedu u sezoni. Na krovu tržnog centra na Voždovcu mu je doduše i sreća okrenula leđa, pošto su Lukasa Pijasentina, Petra Bojića i Sašu Jovanovića milimetri delili od pobedonosnog gola. Svaki put se stativa isprečlila.

Međutim, rezultat je mogao da ode i na drugu stranu, pošto su i Zmajevi imali svoje šanse. Najbolju u 51. minutu Alen Mašović, probao je kasnije i Predrag Sikimić, ali bilo bi i previše da je Voždovac odneo ceo plen. Više nije ni bilo planirano.
"Zadovoljni smo bodom. Čuka je bila bolja u šansama, ali igračima ne mogu ništa da zamerim. Prosto, naišli smo na boljeg protivnika", iskren je bio trener Voždovčana Bratislav Živković, a i kolega Vladan Milojević bio je zadovoljan odnosom svojih pulena prema obavezama.

Naravno ne i tolikim promašenim šansama. Iako ni Čuka nije bila u kompletnom sastavu. Slavoljub Srnić je odmarao.
"On dete konstantno igra pod bolovima. Kao i Filip Stojković bio je na Evropskom U21 prvenstvu, imali su malo vremena za odmor. Svesno sam ga odmorio. Uostalom, malo sam i mešao karte, jer se još tražimo i želimo da probamo neke varijante, a to nije tako lako".

Mnogi će ipak ostavljanje Srnića van tima shvatiti kao nagoveštaj njegove selidbe u Crvenu zvezdu?
"Šta će da se dešava oko transfera to nije na meni, to je na klubu", odgovara Milojević.

Superliga, 7. kolo:

Petak:

Radnički Niš – Radnik 1:1 (1:1)
/Trifunović 13 - Ćulum 9/

Subota:

Spartak – Metalac 0:3 (0:0)
/Merdović 33, Stanojević 46, Sedlar 48/

Rad – Jagodina 0:0

OFK Beograd – Mladost 0:1 (0:1)
/Rogač 9/

Borac - Partizan 1:3 (0:1)
/Knežević 72 - Trujić 38, Balažic 50, Lukić 71/

Nedelja:

Crvena zvezda – Javor 1:0 (1:0)
/Katai 35/

Voždovac – Čukarički 0:0

Vojvodina – Novi Pazar 4:1 (1:0)
/Babić 31, Ivanić 68, Paločević 73, Stanisavljević 87pen – Rušević 93/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijaSiniša BabićNovi PazarMirko IvanićČukaričkiAnes RuševićAleksandar StanisavljevićAleksandar Paločević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara