"ko ide, a ko ostaje?"
"ko ide, a ko ostaje?"

Vreme je da Barsa zaradi: Šestorica kandidata, tri sigurna odlaska i glavobolja Arda Turan

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.18. | 11:44

Sportski sektor na ispitu

ko ide, a ko ostaje?Prošlog leta debakl na transfer pijaci, ali ove jeseni - više nego dobre igre. A ove zime - pun pogodak na tržištu. Dovela je Barselona Filipea Kutinja, čeka se samo potpis Džerija Mine, vraća se uskoro i Usman Dembele, narednih nekoliko meseci Blaugrana će juriti Antoana Grizmana, ali sada je red da se neko i proda i klupski račun vrati u normalu. Prema navodima sa Pirineja šestorica je preokobrojnih u Blaugrani s tim da se za trojicu može reći da će sa sigurnošću otići već tokom januara, dok je situacija mnogo komplikovanija u slučaju preostale trojice.

Ali, krenimo redom.

Izabrane vesti

ALEIŠ VIDAL

Koferi su već spakovani. Pitanje je samo da li Sevilja ili Valensija mada se čini da je mnogo realnija opcija da se vrati u Andaluziju. Spekuliše se da će Barselona na ime obeštećenja uzeti minimum 8.000.000 evra mada pojedini izvori pominju i fiksnih 10.000.000 plus 2.000.000 u bonusima. Čak i ova prva suma je sasvim OK koliko je Vidal malo igrao otkako ga je na leto 2005. Barsa dovela za 17.000.000.

ARDA TURAN

Arda Turan voli pare

Kamičak u cipelama svih ljudi u sportskom sektoru Barselone. Na sve strane ima klubova zainteresovanih da dovedu Turčina, ali niko nije lud da mu da platu od 9.000.000 evra koliko godišnje prima u Barseloni, A ni Arda Turan nije lud da se toga odrekne. Istanbul Bašakšehir je najkonkretniji sa ponudom da ga uzme na pozajmicu do leta i da Barsi s grbače skine bar 2.500.000 evra troška. Ardin ugovor sa Blaugranom traje do 2020. godine i čini se da će još dugo opterećivati klub. Inače, njegova “sedmica” je odavno namenjena Kutinju. Samo da konačno ode.

ĐERAR DEULOFEU

Bliži odlasku nego ostanku. Ostavio je dobar utisak dok je igrao u Italiji, pa bi ugovore mogli da mu ponude i Napoli i Inter. Ali nije to baš tako jednostavno. Napoli će Deulofeua napasti samo ako ne uspe da dovede Bolonjinog Simonea Verdija, koji za sada odbija da dođe na San Paolo zbog toga što ne želi da sedi na klupi. Napolitanci bi bez problema mogli da plate 20.000.000 evra na ime obeštećenja, sa sve bonusima. Inter zbog problema sa finasijskim fer plejom ne bi morao da ide značajno preko 10.000.000. Deulofeu je već tražio transfer, jer želi da pokuša da se izbori za mesto na Mundijalu u Rusiji.

RAFINJA ALKANTARA

Tek se oporavio od povrede zbog koje je pauzirao celih šest meseci i nada se da će povremeno ulaziti u ritam. U timu kakav je Barsin to baš nije lako i svakako da bi najbolje bilo da formu pronađe u nekoj manje izazovnoj sredini. Navodno mu je Ernesto Valverde saopštio i da mu se ne uklapa u planove. Zbog povrede sigurno nije pravo vreme za transfer, pozajmica bi mogla da dođe u pitanje. Selta je pitala, ali Rafinja čeka ponude iz inostranstva. Igra čekanja za sada.

HAVIJER MASKERANO

Havijer Maskerano

Ovde je već sve jasno. Havijer Maskerano se zasitio i rešio da se finansijski osigura pred skori odlazak u penziju. Pritom, želi garantovane minute, a to mu u Kini nudi Hebei. Barselone će prihodovati 10.000.000 evra. Džeri Mina će da popuni rupu, mada se očekuje dolazak još jednog štopera, pitanje je da li sad ili tek na leto. Bilo kako, uz Vidala i Deulofeua, Maskerano je taj treći igrač koji sigurno ide iz Katalonije.

ANDRE GOMEŠ

Plaćen je 35.000.000 evra, plus još 20.000.000 u bonusima, ali nije opravdao ni delić tolikog novca, a posle dolaska Paulinja minutaža mu je dodatno smanjena. Ali jasno je da Barsa u ovom trenutku ne bi izvukla ni izbliza onoliko koliko je potrošila na Gomešovo dovođenje, pa sumnjamo da će ga se tako lako odreći. Mada, engleski mediji su pisali o interesovanju Totehema i Vest Hema, a kako Englezi umeju da se zanesu sa milionima kada vide makar i solidnu priliku nije nemoguće ni da se već sada rastanu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleiš VidalAndre GomešArda TuranĐerar DeulofeuEvropaHavijer MaskeranoPrimeraRafinja AlkantaraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara