Za Čika Trbu – da se ne zaboravi

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.09.18. | 18:27

U Arilju i Požegi, uz veliki broj dece i zvanica iz sveta fudbala održan prvi memorijalni turnir posvećen čuvenom skautu i treneru mlađih kategorija Partizana

Ko je kakav (bio) čovek najbolje pokazuju njegova dela i(li) kakav utisak ostavlja na druge. Po svemu sudeći iza Dušan Trbojević je neizbrisiv trag ne samo u Partizanu, gde je izveo na put mnogobroje generacije fudbalera, već i znatno šire, a da se njegovo ime i posle smrti izgovara sa dužnim poštovanje videlo se pri organizaciji prvog memorilajnog turnira „Dušan Trbojević - Čika Trba“, tokom vikenda organizovanog u Arilju i Požegi.

U čast čuvenog skauta i trenera mlađih kategorija, koji je ceo radni vek posvetio crno-belima, na inicijativu Radovan Vranića, vlasnik OFK Vranić, organizovan je turnir, uz učešće 42 ekipe, obuhvativši mališane uzrasta od osam od 12 godina. U pitanju su: Partizan, Crvena zvezda, OFK Vranić, Leostars iz Trebinja, Bane iz Raške, Priboj 033, Budućnost Arilje, Sokolac, Buba Mara iz Kraljeva, Savinac i Požega.

Izabrane vesti

Prvi memorijalni turnir „Dušan Trbojević - Čika Trba“ uveličali su mnogobrojni gosti, među kojima je njegov kum Ljubiša Tumbaković, potom Novica Vulić, Zoran Cvetanović, Branko Smiljanić, Slobodan Todorović, Miodrag Živaljevic, potom nekadašnji fudbaleri Parnog valjka, Ivan Tomić i Darko Tešović, kao i Dušanovi saradnici iz menadžerske agencije „International Sports Office“, Dejan Grgić, Branko Radovanović i Darko Ristić, u kojoj je radio po odlasku iz Humske, sve so smrti, u maju ove godine.

Početni udarac na finalnoj utakmici za uzrast 2010. godište izveo je Matija Galić, unuk Dušana Trbojevića.

Pogledajte fotogaleriju...

gallery

Osim takmičarskog dela, organizovan je i svečani defile u Arilju, na kome je oko 500 ljudi prošetalo ulicom Sveti Ahilije, od zgrade opštine do bioskopa. Učesnici turnira su nosili majice sa likom Čika Trbe, a potom je organizivana i tribina pod nazivom „Da se ne zaboravi - lik i delo Dušana Trbojevića“.

Pozdravnim govorom otvorila ju je Nikolina Milosavljević, unuka čuvenog fudbalskog radnika, a skupu su se obratili i najtrofejniji trener u istoriji Partizana, sada selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, Ivan Tomić, bivši kapiten, sportski direktor i trener crno-belih, Darko Tešović, nekadašnji prvotimac i trneer mlađih kategorija kluba iz Humske, Darko Ristic iz agencije „International Sports Office“, Ivan Gajić, trener i skaut mlađih kategorija Crvene zvezde, Igor Joksimović, bivši igrač crno-belih, sad trener Leostarsa iz Trebinja, kao i predsednik opštine Arilje Milos Nedeljković i predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Micović.

Da se ne zaboravi...


tagovi

Dušan TrbojevićMemorijalni turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara