"Srđan Žakula"
"Srđan Žakula"

Žakula kao Tim Krul - ušao u igru u 90. i spasio Vošu! Javoru superligaški derbi, kraj za Pazar, Rad, Mladost i Radnik

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.15. | 15:05

Napredak ubedljiv, dalje idu i Čuka, Radnički, Spartak...

Srđan ŽakulaDraž kup takmičenja je u tome što su iznenađenja redovna pojava, a u mečevima šesnaestine finala najmasovnijeg srpskog klupskog takmičenja videli smo ih nekoliko. Rad, Radnik i Mladosti završili su takmičenja u okršajima sa prvoligašima, dok je u derbiju članova elite Javor golovima Maksima Martuševića i Ivana Josovića ražalostio navijače Novog Pazara.

Rad je posle pet uzastopnih poraza u prvenstvu nanizao još jedan u Inđiji pošto je Saša Tomanović sa penala postigao jedini gol na meču koji su domaći završili sa devetoricom, a gosti sa desetoricom na terenu. Mladost iz Lučana je, posle herojski izvojevanog remija sa Partizanom u nedelju, kapitulirala u drugom poluvremenu gostovanja u Borči, pošto je BSK postigao tri komada za 45 minuta i slavio sa 3:1, dok je Radnik pao u penal ruletu u susretu sa timom kojeg je zamenio u Superligi - Donjim Sremom.

Izabrane vesti

Ista sudbina umalo je zadesila i Vojvodinu, koja u regularnih 90 minuta meča u Lazarevcu nije uspela da slomi otpor Kolubare, pa je morala da se uzda u umeće 36-godišnjeg Srđana Žakule koga je trener Goran Šaula u igru uveo tek u 90. minutu kada je na klupu poslao prvog golmana Nikolu Perića. Sa jasnom idejom. Nalik odluci Luja van Gala na Mundijalu da specijalno za penale umesto Jaspera Silesena na gol liniju pošalje Tima Krula. I kao i mnogo poznatiji kolega, Žakula nije razočarao, odbranio je dva jedanaesterca (Stojanoviću i Dinčiću), pa je Voša prošla u osminu finala.

Najubedljiviji je bio Napredak, koji je na gostovanju kod srpskoligaša Moravca, predvođen dvostrukim strelcom Darkom Lemajićem, slavio sa komfornih 3:0. Treći gol bio je delo Mirka Ivelje. Mile Savković je fenjerašu Jagodini doneo mimimalac na gostovanju kod Proletera na Slanoj bari, posao su sa manje ili više poteškoća odradili i niški Radnički, Čukarički, Spartak, dok se Voždovac, kao Voša, na gostovanju kod Sloge u Petrovcu na Mlavei provukao posle penal serije.

Šesnaestina finala Kupa Srbije:

BSK - Mladost Lučani 3:1 (0:0)
Novi Pazar - Javor 0:2 (0:1)
Zemun - Spartak 0:1 (0:0)
Proleter Novi Sad - Jagodina 0:1 (0:0)
 Moravac - Napredak 0:3 (0:0)
 Loznica - Radnički Niš 1:2 (1:2)
 Kolubara - Vojvodina 0:0, penalima 4:5
Sinđelić - Partizan 0:2 (0:0)
Sloga Petrovac na Mlavi - Voždovac 0:0, penalima 1:4
Bežanija - Radnički Kragujevac 0:0, penalima 6:5
Mokra Gora - Čukarički 1:3 (0:2)
Bačka - Crvena zvezda 1:3 (1:1)
Radnik - Donji Srem 0:0, penalima 3:4
Inđija - Rad 0:1 (0:1)
17.00: Metalac - OFK Beograd

Utorak:

Čelarevo - Borac Čačak 0:1 (0:1)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

zemunfk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijaSloga Petrovac na MlaviSinđelićRadnikRadnički KragujevacRadPrva liga SrbijeNovi PazarNapredak KruševacMoravac MrštaneMladost LučaniLoznicaKup SrbijeJavorJagodinaInđijaFK Mokra Goradonji sremBSK BorčaBežanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara