"Ernani (desno)"
"Ernani (desno)"

Zenit doveo zamenu za Vitsela: Brazilac plaćen 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.12.16. | 16:16

Godišnja plata - 500.000 evra

Ernani (desno)

Zenit će sutra i zvanično predstaviti brazilskog vezistu Ernanija kao novo pojačanje. Brazilac stiže iz Atletiko Paranensea sa kojim su se Rusi posle višednevnih pregovora dogovorili oko obeštećenja.  

Izabrane vesti

Ovaj potez Zenita se tumači i kao rekacija na gotovo izvestan odlazak Aksela Vitsela. Belgijancu je prošlog leta propao transfer u Juventus, ali će ta priča najverovatnije biti realizovana u januarskom prelaznom roku, Juventus je ponudio 6.000.000 evra za Vitsela kojem ugovor ističe za šest meseci i ruski klub nije u situaciji da bira već da uzme makar neki novac za obeštećenje kako Belgijanac narednog leta ne bi otišao kao slobodan igrač.

Njegova zameni Ernani ima 21 godinu i biće plaćen 8.000.000 evra Atletiko Paranensea. Brazilci su prvo tražili dva miliona više, ali Zenit nije želeo da povisi ponudu, pa će u Atletiku morati da pristanu na ono što im je ponuđeno. Ernani je već doputovao u Sankt Peterburg, dogovorio je sve detalj oko petogodišnjeg ugovora sa Zenitom po kojem će zarađivati 500.000 evra godišnje. Očekuje se Ernani sutra prođe lekarske preglede i da bude zvanično promovisan. 

(FOTO: Action images)


tagovi

RusijaPremijer ligameđunarodni fudbalJužna AmerikaEvropaErnaniBrazilAtletiko ParanenseAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara