""
""

Živ bio, „deda“ Makarone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.15. | 22:43

Empoli četvrtom vezanom pobedom izbio na šesto mesto Serije A

Ako je Mauricio Sari od Napolija napravio čudo, onda je Marko Đampaolo definitivno najprijatnije iznenađenje u trenerskom svetu ovosezonske Serije A. Po onoj Cezarovoj - dođoh, videh, pobedih - 48-godišnji stručnjak brzopotezno je stvorio senzaciju od Empolija. Klub iz Toskane od večeras je šesti tim na tabeli Serije A, bolji od, na primer, Lacija i Torina, sa samo dva boda iza Rome.

Empoli je u Bolonji slavio četvrtu pobedu u nizu. Prvi put u istoriji Kalča. Posle Lacija, Verone i Karpija, momci Marka Đampaola podigli su ruke u vis i na stadionu Renato dal Ara. Tačnije, učinio je to neuništivi Masimo Makarone. Uz Frančeska Totija, verovatno, najpoznatiji dedica italijanskog fudbala oživeo je maksimu o promenjivoj formi i večnoj klasi, s tim što  u njegovom slučaju i forma i klasa idu u istu rečenicu.

Izabrane vesti

Pre sedam dana dva komada Karpiju, a u Bolonji istu takvu porciju poslužio je domaćim navijačima i rušio otpor koji je na svom stadionu zaustavio Romu i nagazio Napoli. Za Makaronea nije imao rešenja. Jednostavno, 36-godišnji špic igra kao mladić, pa je od poslednjih sedam pogodaka Empolija četiri dao i jedan namestio.

Njegov kolega po poziciji, Matija Destro, definitivno je pronašao sebe u Bolonji, dao je peti gol u sezoni, deset minuta pre kraja uzdrmao i prečku, ali nije uspeo da treći put donese izjednačenje svom timu.


SERIJA A - 17. KOLO

Subota:

Bolonja - Empoli 2:3 (2:2)
/Brijenca 36, Destro 45 - Pučareli 25, Makarone 42, 48/

Nedelja:

12.30 Karpi - Juventus
15.00 Atalanta - Napoli
15.00 Fjorentina - Kjevo
15.00 Verona - Sasuolo
15.00 Roma - Đenova
18.00 Frozinone - Milan
18.00 Sampdorija - Palermo
18.00 Torino - Udineze
20.45 Inter - Lacio

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMatija DestroMasimo MakaroneItalijaEvropaEmpoliBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara