Zmajevima kup nije prioritet

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.02.19. | 09:41

Porto će biti na velikim iskušenjima u predstojećem periodu

Dva velika kiksa u prethodna tri kola - remiji s Moreirenseom i Gimaraisom - učinili su da se pred fudbalere Porta postavi imperativ trijumfa. Nekoliko imperativa, zapravo. Jer Benfika je u strašnoj formi i posle serije pobeda najtrofejniji portugalski klub prišao je na samo bod zaostatka u odnosu na lidera uoči prošlog kola.

Porto je arhivirao Setubal u protekloj rundi pred svojim navijačima, a očekivalo se malo više problema na gostovanju Tondeli, pošto se radi o ekipi koja je dobila četiri od pet prethodnih mečeva kod kuće. Ipak, Zmajevi su bili u elementu (3:0). Rani gol, kontrola utakmice, isključena neizvesnost... Dakle, Porto je uhvatio zalet, ali ne treba se previše zaletati uoči dvoboja Zmajeva sa Bragom u kupu (utorak, 21.15). Stvar je jednostavna. Portu je prvenstvo prioritet, a već u subotu odmerava snage sa Benfikom u meču koji će možda odlučivati o tituli. To nije sve, četiri dana nakon tog okršaja Porto dočekuje Romu u revanšu osmine finala Lige šampiona. Istina, izgubio je prvi meč, ali je i dao gol u gostima, pa šansa postoji. Sasvim je realno da Porto zabatali kup i sačuva energiju za mnogo važnije izazove...

Izabrane vesti

Kada je reč o samom meču, Porto i Braga relativno često igraju tvrde duele, pa možda ni ovoga puta ne treba očekivati goleadu. Četiri od pet poslednjih okršaja Porta i Brage završena su sa maksimum dva gola.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:15 4161 POR K Porto - Braga ug 0-2 1,96
Ukupna kvota1,96

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE, PRVA UTAKMICA

Utorak
21.15: (1,60) Porto (3,70) Braga (5,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeKup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara