ZVANIČNO: Atletiko prodao Karaska i Gaitana!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.18. | 18:55

Transfer će zapravo koštati 84.500.000 evra!

Došli su kao velika pojačanja i jedni od najtraženijih igrača Evrope, a odlaze kao dvojica neosporno talentovanih, ali nedokazanih igrača. Janik Fereira Karasko i Nikolas Gaitan su danas napustili Atletiko Madrid i preselili se u redove kineskog prvoligaša Dalijan Jifanga.

Kineski klub će Jorgandžijama isplatiti 48.000.000 evra za belgijsko-argentinski paket. Za Karaska 'e platiti obeštećenje od 30.000.000 evra, dok će Gaitan doneti Atletiku preostalih 18.000.000 evropskih novčanica na ime obeštećenje. A Kineze će ovaj transfer zapravo koštati duplo više. Po novom zakonu, svaki transfer od preko 5.750.000 evra je duplo oporezovan. Tako će Dalijan za razvoj domaćeg fudbala uplatiti još 36.500.000 evra. Na kraju će lupovina Karaska i Gaitana koštati Kineze ukupno 84.5000.000 evra!

Izabrane vesti

Dalijan Jingfang se prošle sezone vratio u elitni rag kineskog fudbala pošto je tri godine proveo u drugoligaškom takmičenju. I u finišu prelaznog roka je rešio da uzdrma kinesko tržište. Pre Karaska i Gaitana su kupili i portugalskog štopera Žozea Fontea iz Vest Hema, pa će poput najboljih kineskih klubova imati tri zvučna imena u sastavu. Nije čudo što se Dalijan odlučio baš za tandem iz Atletika. Naime, gazda Dalijana je Vang Đenlin, jedan od najbogatijih Kineza. Njegova Vanda Grupa je konglomerat u čijem sastavu su između ostalih najveća svetska firma za trgovinu nekretninima i najveći lanac bisokopa na planeti. Inače, Vanda Grupa ima i 20 odsto vlasničkog udela u Atletiko Madridu, pa to objašnjava kako je došlo do trgovine dva kluba.

Janik Fereira Karasko je došao u Atletiko Madrid pre dve i po godine iz Monaka za nešto više od 17.000.000 evra. Uz klauzulu da Monaku pripadne 25 odsto od narednog transfera, što je u današnjem slučaju 7.500.000 evra, pa se može reći da su dobro prošli i Kneževi... Karasko je po dolasku u Madrid ostavio dobar utisak, često bio čovek koji je vukao Jorgandžije ali se sporo uklapao u Simeoneove defanzivne sisteme. Ove sezone je izgubio mesto u startnoj postavi i bilo je očekivano da napusti klub. Za Atletiko je ukupno igrao na 124 meča i zabeležio je 23 gola i 17 asistencija.

Gaitan je došao iz Benfike pre godinu i po dana kao velika Simeoneova želja i Atletiko ga je platio 25.000.000 evra. Tada su Gaitana tražili i klubovi poput Mančester Junajteda... Ipak, nikada nije ponovio igre iz Lisabona u Madridu, a od dolaska Vitola u januaru je stavljen na transfer listu. Imao je pozive u Premijer lige, Benfike i Boke ali niko nije hteo da plati ono što je tražio Atletiko. Madriđani su dugo insistirali na obeštećenju od 25.000.000 evra, ali kada su ostali bez evropskih opcija, pristali su da ga prodaju u Kinu za 18.000.000.

(FOTO: Action images)


tagovi

Nikolas GaitanJanik Fereira KaraskoDalijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara