"Zverev čestita Čangu"
"Zverev čestita Čangu"

Zverev je pao, Čang čeka Đokovića!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.18. | 09:58

Supertalentovani Nemac izgubio u trećem kolu singla u Melburnu pošto ga je savladao godinu stariji Koreanac Čang

Zverev čestita ČanguAleksandar Zverev defiunitivno ima velikih problema kada su u pitanju grend slemovi. Momak koji je viđen za najboljeg kada sa tura ode "velika četvorka" ponovo je poklekao i to ovaj put u trećem kolu Australijan opena.

Nemca ruskog porekla savladao je 21-godišnji Koreanac, takođe jedan od najtalentovanijih mladih tenisara sveta sa 5:7, 7:6(3), 2:6, 6:3, 6:0. Zanimljivo je da Zverev još nije uspeo da na nekom od četiri grend slema savlada igrača iz prvih 50 na svetu, a ovo mu je drugi poraz u isto toliko mečeva sa Koreancem.

Izabrane vesti

Čang će se za prodor u četvrtfinale boriti sa pobednikom meča između Novaka Đokovića i Alberta Ramosa Vinjolasa koji je u toku. Zanimljivo je istaći da je upravo Beograđanin idol Čangu koji je bukvalno iskopirao stil igranja našeg asa.

Austrijanac Dominik Tim se, čini se konačno "uozbiljio" i bukvalno protutnjao do osmine finala preko Francuza Adrijana Manaerina. A za prodor u naredno kolo moraće da stane naspram velikog iznenađenja, Amerikanca Tenisa Sendgren koji je bio bolji od Nemca Merterera.

Dobar Đokovićev prijatelj, Fabio Fonjini tiho i polako se probija kroz žreb Australijan opena. Ovaj put pred njim je pao iskusni Francuz Žilijan Beneto. Omalenom Italijanu naredni protivnik će  biti pobednik meča između Tomaša Berdiha i Huana Martina del Potra.

AUSTRALIJAN OPEN - 6. DAN ATP ŽREBA

Marterer - Sendgren 7:5 3:6 5:7 6:7 (5)
Tim - Manarino 6:4 6:2 7:5
Beneto - Fonjini 6:3 2:6 1:6 6:4 6:3
Fučovič - Kiker 6:3 6:3 6:2
Zverev - Čang 5:7 7:6 (3) 6:2 3:6 0:6
Đoković - Ramos Vinolas U TOKU
Berdih - Del Porto U TOKU
Federer - Gaske

(foto: Action Images)


tagovi

AustralijaAustralijan openOtvoreno prvenstvo Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara