""
""

Zvezda bljuje vatru pred dolazak Nemaca – Rakićević najefikasniji, Simanić igrao 19 minuta

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.02.17. | 19:23

Crveno-beli počistili sa parketa Pionira ljubljansku Olimpiju - 88:67

Zvezdini Zmajevi su uništili Olimpiju! Neka se spremi Brose! Košarkaši srpskog i regionalnog šampiona imali su lakše zagrevanje za važan evroligaški duel protiv nemačkog predstavnika u Pioniru -88:67 . Ekipa iz Ljubljane prosto nije bila konkuretna ekipi Dejana Radonjića koja je najvernijim navijačima napunila oči atraktivnim potezima. Bilo je u igri Crvene zvezde svega: trojki, blokada, alej-up zakucavanja Diona Tompsona, trojki ovosezonskih epizodista Rakićevića i Boriše Simanića, spartanske borbe Branka Lazića, ukradenih lopti...

Zvezda se prosto igrala košarke, a Dejan Radonjić zadovoljan ofanzivnim kreacijama je ravnopravno raspodelio minutažu. Zanimljivo je da se pored povređenih Dangubića i Jovića na parketu nije pojavio ni Marko Gudurić.

Izabrane vesti

Olimpija je u Pioniru naletela na prepoznatljiv evrorligaški odbrambeni zid, ali Zmajčeki su vrlo brzo u Beogradu spoznali ofanzivni plamen ekipe Dejana Radonjića. Lišen bilo kakvih rezultatskih stega srpski i jadranski šampion je raznovrsnošću počeo da muči goste iz Ljubljane. Nije se znalo u prvoj četvrtini da li Olimpiji preti veća opasnost od dalekometnih hitaca Branka Lazića i Marka Simonovića, ili centarskih minijatura Kuzmića i Bjelice... Na sve to Nejt Volters je uspešno odglumio povređenog Stefana Jovića i razvio prepoznatljivu igru Crvene zvezde u tranziciji. Posle prvog poluvremena imao je na kontu šest asistencija.

Rezultat svega toga: Crvena zvezda je za deset minuta postigla 36 poena. Olimpija je donekle trojkama uspela da opere brojne fleke i kamaru izgubljenih lopti (čak 11 u prvom poluvremenu). Kako bilo Zvezda je vrlo brzo stekla više od 20 poena prednosti, što je omogućilo Dejanu Radonjiću da ravnopravno raspodeli minutažu i gurne u vatru Rakićevića, Dobrića i Simanića... Upravo je igra Rakićevića upala svima u oči, pošto je nekadašnji član Metalca za poluvreme upisao šest poena uz vrlo dobar šut sa poludistance.

Malobrojni navijači Crvene zvezde uživali su i u trojkama Boriše Simanića, kao i evroligaškim krađama slavljenika Čarla Dženkinsa. On je protiv Olimpije upisao 200.zvaničnu utakmicu u crveno-belom dresu.

Tokom drugog poluvremena košarkaši Crvene zvezde su nastavili da se zabavljaju, a Dejan Radonjić da rotira. Nejaki rival poslužio je domaćim  igračima da porade na ličnim brojkama. Posle tri četvrtine Zvezda je imala 20 timskih asistencija (od toga je Volters imao sedam prim.aut). Publika je podzdravljala zakucavanja Tompsona i trojke Boriše Simanića. Zanimljivo je da je talentovani krilni centar Simanić na terenu proveo više od 19 minuta, daleko najviše ove sezone. I to samo dva dana nakon što je promenio menadžera i odleteo u jato Miška Ražnatovića.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Petar Rakićević sa 14 poena, Volters je dodao 12, a Simanić je dodao 11.

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJA 88:67 (36:22, 16:12, 25:15, 11:18)

Hala: Aleksandar Nikolić

Gledalaca: 2000

CRVENA ZVEZDA: Volters 12 (8 asistencija), Tompson 6, Mitrović 2, Lazić 8, Simanić 11, Dobrić 6, Simonović 6, Rakićević 14, Dženkins 8, Gudurić, Kuzmić 4, Bjelica 11.

OLIMPIJA: Barbarić 6, Štrumcik, Bubnić 7, Pelko, Milošević 14, Janković 16, Jurčak, Horvat 12, Janezić


tagovi

Union OlimpijaSrbijaSlovenijaPetar RakićevićJadranska ligaEvropaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaČarls DženkinsBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara