"Kolašinac u duelu sa Obamejanom"
"Kolašinac u duelu sa Obamejanom"

Zvezda Bundeslige može da bira - Klop ili Gvardiola?

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.16. | 17:00

Najbolji engleski klubovi interesuju se za Seada Kolašinca

Kolašinac u duelu sa Obamejanom

Jedan od definitivno najboljih fudbalera u Bundesligi trenutno je Sead Kolašinac. Momak poreklom sa ovih prostora, koji je rođen u Karlsrueu pre 23 godine, eksplodirao je ove jeseni u dresu Šalkea. 

Izabrane vesti

Novi trener Markus Vajncirl prebacio ga je iz odbrane u vezni red, a po levom boku jedan je od ubedljivo najboljih fudbalera u Nemačkoj u ovom trenutku. Sjajna forma lansirala ga je u fokus mnogih bogatih timova, kojima na ruku ide činjenica da mu u junu 2017. godine ističe ugovor i može da napusti Gelzenkirhen kao slobodan igrač bez obeštećenja.

Šalke pokušava da ga privoli da potpiše novi ugovor, najavljuju se pregovori, ali je jasno da reprezentativac Bosne i Hercegovine jedva čeka Novu godinu jer razmišlja o inostranstvu, pre svega o Engleskoj i zato okleva da sedne za sto sa čelnicima sadašnjeg kluba.

Prema informacijama pouzdanog Bilda, Liverpul i Mančester Siti su najozbiljniji u nameri da angažuju Kolašinca i spremni su da čekaju do sledećeg leta kako bi ga privoleli da pojača njihove redove. I Gvardiola i Klop žele pojačanje pokraj leve aut linije, a posebno se žuri Nemcu koji zbog neubedljivog Španca Morena mora da forsira vezistu Milnera na levom beku.

Utisak je da bi Kolašincu bolje „legao“ transfer u Mančester Siti, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog formacije 3-4-2-1 koju i Gvardiola forsira u poslednje vreme, a koja je identična kao ova u Šalkeu u kojoj reprezentativac BiH zaista deluje ubojito - postigao je dva gola i zabeležio četiri asistencije ove jeseni. 

Pored glavnih favorita Sitija i Liverpula, za Kolašinca se interesuju još i Everton, Stouk i Vest Hem, kao i Roma, mada su svima njima male šanse u konkurenciji sa najvećim engleskim klubovima.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaLiverpulMančester SitiNemackaPremijer ligaSead KolašinacTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara