"Miloš Glišić"
"Miloš Glišić"

Zvezda planira da uzme najtalentovanije Partizanovo dete (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.16. | 18:00

Za ostvarenje transfera obeštećenje bi trebalo da bude oko 70.000 evra

Miloš GlišićDuga je istorija odnosa Crvene zvezde i Partizana, a posebnu emociju izazivaju informacije koje se tiču transfera aktuelnih ili bivših igrača dva najveća srpska kluba iz jednog tabora u drugi. 

Međutim, slučaj supertalentovanog Miloša Glišića izazvaće posebnu pažnju navijačke publike sa Malog Kalemegdana i iz Humske 1. Jer, prema saznanjima do kojih je došao MOZZART Sport, nadareni krilni centar Parnog valjka velika je želja dvostrukog uzastopnog osvajača Jadranske lige i Superlige Srbije!

Izabrane vesti

Poslednjih meseci u i oko Partizana vodile su se brojne polemike oko sudbine momka koji je bio projektovan u buduću vedetu. Ovaj 18-godišnji momak bio je deo prvog tima, ali je naprasno nestao sa mape, što je navijače crno-belih posebno iznenadilo. U juniorskoj konkurenciji bio je daleko ispred svojih vršnjaka, što se videlo po partijama koje je pružao. 

Vreme velikih odluka na Malom Kalemegdanu: Sve karte na ostanak Radonjića i Jovića!

Glišić je imao potpisan stipendijski ugovor, a kada je postao punoletan klub mu je ponudio profesionalnu saradnju. Ipak, kako saznajemo priča se previše otegla iz razloga što Glišić nije bio zadovoljan uslovima, pa je na kraju postao slobodan igrač. Kako mu je Partizan redovno isplatio sve zarade nije imao osnova za raskid. 

On u Humsku 1 nije dolazio već gotovo mesec dana, trenira individualno, a to bi vodeći ljudi iz Crvene zvezde hteli da iskoriste i ponude mu konkretne stvari. Glišić je na radaru crveno-belih već neko vreme, a interesantno je da je on klasić sa Borišom Simanićem. U slučaju da se transfer realizuje Zvezda bi u svojim redovima imala dvojicu najtalentovanijih srpskih krilnih centara.

Pre toga Zvezda bi trebalo večitom rivalu da isplati obeštećenje od oko 70.000 evra, što je po propozicijama Košarkaškog saveza Srbije u ovakvim slučajevima.

O postojećoj situaciji sa juniorskim reprezentativcem Srbije za MOZZART Sport govorio je i Partizanov direktor Dragan Todorić, koji je definitivno razrešio svaku dilemu.
"Situacija je jasna. On je imao stipendijski ugovor, mi smo mu u propisanom roku ponudili profesionalni, koji nije potpisao. Poslali smo kompletnu dokumentaciju u KSS. Prema njemu su izvršene sve obaveze i ništa mu nismo ostali dužni. Tako da u naredne četiri godine on može da ode u neki drugi srpski klub jedino uz obeštećenje od oko 70.000 evra, dok u slučaju da ide u inostranstvo onda o tome odlučuju organi Fibe", poručio je Todorić za naš sajt.

Glišić je u Partizan stigao 2011. godine iz rodne Banjaluke. Pre nego što je priključen radu u seniorskom timu tokom 2014. godine sa uspehom je igrao za mlađe selekcije tima iz Humske. Dosad je imao priliku da zaigra na prestižnom Džordanovom kampu 2014. godine, dok je na kadetskom prvenstvu Evrope prethodne godine izabran u idealnu petorku. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na nezvaničnom prvenstvu sveta i bio jedan od najboljih igrača tima Milana Gurovića

PIŠU: Marko Protić i Nikola Stojković

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanMiloš GlišićKLSJadranska ligaEvropaDragan TodorićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara