""
""

Zvezda spremila 2.500.000 evra za zimsku pijacu

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.17. | 17:12

Kasu bi trebalo da napuni izvestan transfer Ričmonda Boaćija

Uloži ozbiljan novac u igrače - vratiće ti se! Ovom maksimom vodili su se čelnici Crvene zvezde tokom prošlog, letnjeg prelaznog roka, kada su u nove snage investirali blizu 2.000.000 evra i na posletku uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope. Kasa je tada napunjena transferom braće Ilić u Mančester Siti, a na istim principima odgovorni sa Marakane žele da deluju tokom decembarske i januarske pijace.

Izabrane vesti

Uostalom, sada Crvena zvezda ima dobru bazu i naredna zima biće idealan period za sklapanje tima koji će dobiti šansu u narednom evropskom kvalifikacionom ciklusu. Bez obzira na ishod u ovogodišnjoj Ligi Evrope, odnsno hoće li ili neće tim Vladana Milojevića izboriti proleće u Evropi, crveno-beli su spremni da ponovo probiju sve granice. Odnosno da za kvartet pojačanja potroše možda i više od 2.500.000 evra.

ZA JEVTOVIĆA MINIMUM 600.000 EVRA

Potencijalni odlazak Boaćija, igrača sa najvišom tržišnom vrednošću u Ljutice Bogdana, trebalo bi Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli da oslobodi prostor za delovanje. I ulaganja koja neće biti mala.
„Tačno znamo koju četvoricu igrača želimo da dovedemo“, rekao je pre neki dan Zvezdan Terzić.

Najveći pomak napravljen je kada je u pitanju krilni fudbaler Antalije na pozajmici u norveškom Rozenborgu Milan Jevtović. On je od strane odgovornih u Crvenoj zvezdi odavno pikiran kao potencijalna zamena za Slavoljuba Srnića, kome narednog januara ističe ugovor. Nekadašnji član Borca iz Čačka iza sebe ima odličnu sezonu u Norveškoj. Krilni fudbaler je postigao devet golova i upisao dve asistencije. Navodno, Red Bul Salzburg namerava da milionskom ponudom Antaliji stavi Jevtovića van domašaja Crvene zvezde. Ipak, na Marakani se nadaju da će Antalija ispoštovati želju Jevtovića da karijeru nastavi na Marakani i pridruži se kumu Branku Jovičiću. 

Zvezda napada Ivanića - obeštećenje 1.000.000 evra!

Ipak, Crvena zvezda će za usluge Jevtovića morati minimalno da plati 600.000 evra.

Ozbiljna cifra, ali najambiciozniji plan Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku je Mirko Ivanić. Mnogo toga će zavisti od statusa Gelora Kange i Mičela Donalda, ali kada pomenete reprezentativca Crne Gore, ljudima iz sportskog sektora krene voda na usta. Tako je bilo i pre dve godine kada je Ivanić žario i palio u dresu Vojvodine i kada se posle velike transfer sage preselio u redove BATE-a.

Sjajni centralni vezista u međuvremenu je postao jedan od najboljih igrača večitog šampiona Belorusije. Videlo se to i u septembarskom okršaju na Marakani kada je idealnim centaršutom asistirao Signeviču za izjednačujući gol. Ove sezone je upisao šest asistencija i šest golova. Sigurno je da ga BATE Borisov neće pustiti bez milionskog obaveštanja, a meč u Belorusiji zakazan za 22. novembar biće idealna prilika za ljude iz Zvezde da krenu u ozbiljnu realizaciju. Cifra od milion evra je minimalna koju Crvena zvezda sme da ponudi kako bi izašla na crtu.

VEZA MILOJEVIĆA I BENA

Dakle, mnogo toga je u rukama Ričmonda Boaćija. Njegov transfer trebalo bi da napuni kasu, ali i da oslobodi mesto za dovođenje još jednog igrača. Odavno Zvezda i Vladan Milojević obigravaju oko člana Olimpijakosa Bena. Reč je o Afrikancu koji je široj javnosti postao poznat tokom duela pirejskog kluba sa Partizanom. Blistao je u Beogradu, postigao dva gola, ali je onda - sklonjen. Ugovor sa Olimpijakosom mu ističe u junu.

Pošto Ben nije u pravom planu, Zvezda bi trebalo da iskoristi dobre veze sa Olimpijakosom, kao što bi Vladan Milojević trebalo da iskoristi poznanstvo sa Benom. Zajedno su sarađivali prošle godine u Panioniosu u kojem je Ben postigao deset prvenstvenih golova i zaslužio povratnu kartu za Pirej.

Zvezdin pik je krilo Rozenborga - u igri je 500.000 evra

Zvezda je poodavno bacila udicu - čeka se reakcija Bena i Olimpijakosa.

Ista konstatacija važi kada je reč o Dominiku Dingi. Štoper rođen 1998. godine je prošle godine bio sjajan u dresu Urala, ove sezone je odigrao svega jedan prvenstveni meč. Sportski direktor Mitar Mrkela ga odlično poznaje iz reprezentativnih selekcija, pošto je 185 centimetara visoki defanzivac bio kapiten omladinske reprezentacije Srbije.

Ima čvrst ugovor sa ruskim klubom i jedan je od igrača u koje bi trebalo da se uloži.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dominik DingaEvropaMirko Ivanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara