"Marko Grujić"
"Marko Grujić"

Zvezdi nisu pomogli ni prvotimci: Partizan dominirao, pa se spasavao na Marakani - slađi bod otišao u Humsku!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.15. | 11:56

Omladinci Partizana sačuvali su šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. Po opštem utisku, više nego zasluženo - 0:0

Marko Grujić

Omladinski večiti derbi je zadovoljio sve kriterijume, bilo je dosta dobre igre, prilika sa jedne, pa sa druge strane, viđen je popriličan broj šansi - još da je bilo golva utisak bi potpun. Ovako, konačan rezultat (0:0) manje je odgovarao Crvenoj zvezdi, koja je u večiti derbi ušla sa šest bodova zaostatka u odnosu na crno-bele, pa će teško do kraja sezone ući u borbu za šampionsku titulu i plasman u Omladinsku Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Crveno-belima nisu pomogla čak ni trojica prvotimaca. Od samog starta na terenu su se našli Marko Grujić i Vukašin Jovanović, dok je u poslednjih pola sata igru ekipe Nebojše Maksimovića donekle pokrenuo Luka Jović.

Partizan je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, njihova igra imala je i glavu i rep. Izabranici Nikice Klinčarskog stalno su pravili višak, imali rasploćenog Rudana, Krajišnika i Lukića koji su stvarali višak. Zvezda pojača trojicom prvotimaca je bila blago rečeno nepovezana. Pretila je tek povremeno iz prekida.

Oko 500 ljudi pratilo večiti derbi

Donekle se tok utakmice promenilo u nastavku. Posebno ulaskom Luke Jović,  koji je pre svega psihološki delovao na ekipu. Mladi napadačje neposredno nakon ulaska imao dve dobre šanse, ali ih nije iskoristio, pa je pritisak domaćih jenjavao kako se meč bližio kraju. 

Opšti je utisak da je golman Zvezde Jovan Vićić bio apsolutni junak u redovima domaćeg sastava. Istakao se dobrim intervencijama, ali i pravovremenim istčavanjima, uspevši u nekoliko navrata da zaustavi opasne kontranapade crno-belih.

U svakom slučaju - slađi bod odlazi u Humsku. Omladinci Partizana sačuvali su šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. Po opštem utisku -  više nego zasluženo.

POGLEDAJTE KAKO JE TEKAO KOMPLETAN TOK MEČA

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 500
Sudija: Dejan Trifković

CRVENA ZVEZDA: Vićić, Mijailović, Tošić, Jovanović N, Cvetković, Jovanović V, Stojanović, Grujić, Rangelov, Živković, Ivanović

PARTIZAN: Stailjković, Stevanović, Krstić, Jović, Azemović, Žmirić, Kraišnik, Rudan, Lukić Stefan, Lukić Saša.

(FOTO: Star Sport, MOZZART Sport)

 

tagovi

SrbijaFK PartizanOmladinci ZvezdeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara