""
""

Zvezdin skok iz prve četvrtine u polufinale! Razlika u odnosu na Vršac je 52 poena

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.17. | 21:01

Simonovićeva rafalna paljba, eksploatisanje visinske prednosti u odnosu na rivala, Ognjen Dobrić kao tajfun, Boriša Simanić i Petar Rakićević sa većom minutažom

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

FMP Železnik - Crvena zvezda.

Tako izgleda prvi polufinalni par Kupa Radivoja Koraća za 2017. godinu. Malo nakon što su svoj posao odradili Panteri iz Železnika, igrači jadranskog i srpskog šampiona istrčali su na teren i praktično za deset minuta overili pobedu protiv Vršca - 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15).

POČELO JE! FMP u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, Spartak video koliko može

Na kraju prve četvrtine bilo je 23 poena razlike, u petnaestom minutu čak 30, a do odlaska na veliki odmor razlika na semaforu iznosila je čak 40 poena viška. I to sve bez povređenih Nemanje Dangubića, Nejta Voltersa i Milka Bjelice, koga je Dejan Radonjić u poslednjem momentu vratio u trenerku, iako je na zagrevanje istrčao u opremi. 

Upravo zbog svih kadrovskih problema sa kojim se Zvezda suočava tinjala je određena nada u redovima Vršca da bi utakmica mogla da bude malo napetija. Umesto toga Zvezda je dobila samo jači trening pred veliki izazov u subotu i duel sa FMP.

Igrači Vladimira Đokića poklekli su velikom pritisku i nedovoljnom iskustvu igranja velikih utakmica. Beogradski crveno-beli nametnuli su strašan ritam na obe polovine terena, a u tim uslovima Vršac se potpuno izgubio i ostao bez trunke mogućnosti da igra košarku u svojoj zoni komfora - sa dosta pik'n'rola i šutevasa distance. Dok je takmac na drugoj strani igrao sa malo više od pola snage. Koristili su košarkaši Zvezde visinsku prednost u odnosu na protivnika i eksploatisali igru iz reketa kad god su mogli. Ognjen Kuzmić je u nekoliko navrata delovao kao džin u odnosu na igrače Vršca, kao da si osmaka stavio da igra košarku sa četvrtacima.

Zato je samo u prvom delu bilo čak 30 poena iz reketa. Na sve to pojavili su se i Simonović sa tri, odnosno Gudurić i Dženkins sa po dve trojke u prvom delu utkmice, kako bi obezbedila rezultat 57:17 i mirnih dvadeset minuta u drugom poluvremenu. A onda i veću minutažu Boriši Simaniću (8p, 2sk) i Petru Rakićeviću (5p, 5sk), koji su odigrali gotovo celo drugo poluvreme. Poseban utisak ostavio je Ognjen Dobrić, koji je na kraju imao šest poena, tri skoka i dve blokade, ali se na parketu borio za svaku loptu i tako pokazao da je u svoj DNK upio Zvezdin ratnički, borbeni mentalitet. 

Inače, Simonović je već do odlaska na odmor ubacio je čak 17 poena i bio daleko najefikasniji igrač u oba tima. Na kraju je skupio 19 koševa, a gotovo celo drugo poluvreme je odmarao. Marko Gudurić je ubacio 13, a Luka Mitrović i Dion Tompson po 12 koševa. Kod Vršca samo Miloš Savović je ubacio 11, a Jeftić i Stojadinović po osam koševa. Ostali, gotovo bez učinka. Doduše, na parketu nije bilo najboljeg igrača Vršca Miloša Dimića, zbog povrede. 

Veliki problem Vrščani imali su i sa Zvezdinom odbranom. Samo u prvih deset minuta utakmice beogradski tim imao je čak 10 ukradenih, a sastav iz Vršca 11 izgubljenih lopti. 

To je bila samo najava teškog poraza koji je zadesio Vršac na kraju - 52 razlike.

Susret Crvene zvezde i FMP na programu je u subotu od 17 časova, dok se drugi polufinalni duel igra od 21 čas. 


CRVENA ZVEZDA -  VRŠAC 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15)

Dvorana: SC Čair

Gledalaca: oko 4.000

Sudije: Glišić, Jevtović, Arsenijević

CRVENA ZVEZDA: Tompson 12, Mitrović (12p, 10sk, 7as), Lazić 4, Simanić 8, Dobrić 6, Simonović 19, Rakićević 5, Dženkins 9, Gudurić 13, Jović 4, Kuzmić 7

VRŠAC: Pavković 3, Pavlović 3, Mitrović 5, Krstović 4, Jovović, Spasojević, Savović 11, Dimić, Jeftić 8, Minčev 2, Stojadinović 8, Đerić 3

(FOTO: MN Press)


tagovi

VršacSrbijaPetar RakićevićOgnjen DobrićNemanja DangubićMilko BjelicaMarko SimonovićKup Radivoja KoraćaJadranska ligaFK Crvena zvezdaBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara