Kamerunci na treningu pred meč sa Nigerijom (©AFP)
Kamerunci na treningu pred meč sa Nigerijom (©AFP)

AFRIKA: Nigerijci na Kamerunce, Alžirci se posle kraha na KAN vraćaju domaćem prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 08:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

BELUIZDAD – SAURA, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Izabrane vesti

Alžir je ispao sa Kupa afričkih nacija, tamošnji navijači se vraćaju da gledaju domaće prvenstvo. Ove subote na teren izlazi aktuelni šampion Beluizdad, koji je u lošoj formi, seriji od tri uzastopna remija. Sada je šesti na tabeli, s tim da je odigrao po dva ili tri meča manje od većine rivala. Lider MC Alžir ima 14 poena više, ali i tri odigrane utakmice više. Dakle, Beluizdad mora da savlada Sauru, tim sa kojim deli i sedmu poziciju, pošto imaju isti broj poena. Poslednja četiri susreta ove dve ekipe su pripala Beluizdadu, Saura nije dala nijedan gol.


ANGOLA – NAMIBIJA, 18.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Počinje nokaut faza Kupa afričkih nacija. Osminu finala će otvoriti susret Angole i jedne od najvećih senzacija Namibije. Angola je bila pobednik D grupe, osvojila je sedam poena u konkurenciji Burkine Faso, Mauritanije i Alžira. Namibija se nokaut faze domogla tako što je najpre šokirala Tunis (1:0), a zatim iznenadila i Mali (0:0). Između ta dva meča je izgubila od Južne Afrike sa 4:0, pa je bila treća u E grupi. Ta četiri poena su bila dovoljna Namibiji da bude jedan od četiri najbolja trećeplasirana tima. Angola i Namibija su se do sada tri puta sastali i svi mečevi su završeni bez pobednika.


NIGERIJA – KAMERUN, 21.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Derbi osmine finala KAN. Nigerija, koja na papiru ima jedan od najatraktivnijih sastava na turniru, nije baš blistala u grupnoj fazi. Sakupila je sedam poena, ali nikoga nije nadigrala (1:1 sa Ekvatorijalnom Gvinejom i pobede od po 1:0 nad Obalom Slonovače i Burkinom Faso), pa je bila druga u grupi. Iza Ekvatorijalne Gvineje. Zato, Nigerijce već u osmini finala čeka težak posao, susret sa Kamerunom, koji je bio drugi u daleko težoj grupi sa Senegalom, Gvinejom i Gambijom. Poslednji put su se Kamerun i Nigerija sastali u junu 2021. godine u prijateljskom meču, odigrali su tada 0:0.


tagovi

AfrikaKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara