©Reuters
©Reuters

Alarm iz Španije: Islamska država preti napadima na utakmice Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 01:46

Najave terorista digle na noge Pirinejsko poluostrvo

U smiraj poslednjeg dana pred prve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona, očekivani fudbalski spektakli dobili su negativnu uvertiru u vidu terorističkih pretniji Islamske države.

Španski mediji su večeras preneli pretnju ISIS-a koji je navodno najavio napade na stadionima na kojima će se odigrati četvrtfinalne utakmice elitnog evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Kako navodi Marka, organizacija Al Azaim je objavila grafiku na kojoj se nalaze četiri ugrožena stadiona: Emirati, Park prinčeva, Metropolitano i Santjago Bernabeu, međutim španski list istovremeno ističe i da nema razloga za paniku.

Kako ističe ugledni list sa Pirinejskog poluostrva trenutno se ništa nije promenilo po pitanju organizacije utakmice Real Madida i Mančester Sitija za koji su već ranije uvedene posebne mere opreza jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije duel označilo kao utakmicu visokog rizika.

Novi sastanak bezbednosnih službi u Madridu zakazan je za utorak ujutru, kada će se razmatrati eventualno uvođenje dodatnih mera bezbednosti. Sijaset ranije organizovanih sličnih sportskih događaja razlog je zbog kojeg u Španiji veruju da će organizacija utakmice i sam susret proteći bez incidenata, mada su pretnje uticale da se gledište organizacije sportskih događaja u naredna dva dana promeni.

Tokom večeri između ponedeljka i utorka, pažnju pretnjama posvetili su samo španski mediji, dok je reakcija iz Engleske i Nemačke izostala, međutim bojazan Madriđana sa pravom je veća, kao i odgovornost, jer će se u glavnom gradu Španije odigrati dve velike utakmice u 24 časa.

Dan posle susreta Reala i Sitija na teren će izaći Atletiko Madrid i Borusija Dortmund što samo po sebi dodatno otežava organizaciju. As navodi da će tokom naredna dva dana u održavanju mira i bezbednosti u Madridu učestvovati više od 3.000 vojnika, kao i da se u prestonici Španije očekuje oko 8.000 navijača Sitija i Dortmunda.


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara