Sa meča u Novom Sadu (©Starsport)
Sa meča u Novom Sadu (©Starsport)

Aleksandar Vulić sa "sto ruku" sačuvao Spartak, Vojvodina i dalje bez trijumfa u ovoj godini

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.02.24. | 20:40

Remi na Karađorđu u vojvođanskom derbiju – 0:0

Čekali su navijači Vojvodine na lepo popunjenom “Karađorđu” prvu pobedu svog tima u prolećnom delu sezone, ali je i pored dosta kvalitetne partije izabranika Božidara Bandovića nisu dočekali ni protiv Spartaka iz Subotice, koji je uspeo da u pokrajinskom derbiju preživi sve i svašta i odnese deo plena na krajnji sever zemlje – 0:0.

A, apsolutni heroj meča je golman Spartaka Aleksandar Vulić, koji je branio fantastično, a na kraju uspeo da skine zicer Mihailu Ivanoviću sa pet metara! Nestvarna odbrana, nakon koje su se navijači Vojvodine hvatali za glavu, a strateg Subotičana Nenad Lalatović krstio gledjaući u nebo.

Izabrane vesti

Sve je podsećalo na susret iz jesenjeg dela, kada je Voša ređala prilike, Spartka odolevao i na kraju iz dva udarca postigao dva gola za ceo plen. Ovog puta Novosađani nisu kažnjeni za promašaje, ali su ostali bez tri boda i to je jedino što se beleži. U tri kola nastavka šampionata Vojvodina je osvojila samo dva boda, što je učinak kojim nikako ne može da konkuriše za mesta za Evropu. Pitanje je i ko će sedeti na klupi Stare dame u sledećem kolu...

Ovog puta trener Vojvodine Božidar Bandović se opredelio od starta za formaciju 4-3-3, s tim da je šansu na levom beku ukazao Guramu Giorbelidzeu, na štoperu umesto Igora Jeličića počeo je Seid Korać, dok je na mestu ofanzivnog veziste krenuo Dejan Zukić, a Uroš Nikolić se preselio na klupu. I to je delovalo mnogo dobro, jer je prvo poluvreme prošlo u potpunosti u znaku Stare dame. Uzdahe na “Karađorđu” prvi je u 20. minutu izmamio novajlija Zadi Seri, probio je po levoj strani i dobro gađao, ali je na nivou zadatka bio golman Vulić.

Od tog momenta domaćini su zaigrali hrabrije, ređala su uzbuđenja pred golom Subotičana i gol je bukvalno visio u vazduhu. Ali tu je i ostao do poluvremena, jer su igrači Vojvodine propustili sijaset šansi. Prosto lopta nije htela u gol: nekad je izostajala bolja realizacija (Crnomarković prebacio loptu preko prečke, Zukić gađao pored gola), a nekada je golman Spartaka Aleksandar Vulić odlično reagovao (ukrotio je opasne udarce Zadija Serija i Milana Lazarevića posle lucidnog progiravanja Alekse Vukanovića u prvom, a onda u drugom delu i pokušaje Radulovića i Vukanovića). O tom svedoče i četiri udarca u okvir gola Subotičana u prvom periodu, koji nijednom u tom intervalu nisu uputili šut na drugoj strani. Grčevito se branila ekipa Nenada Lalatovića do kraja prvog dela igre i uspela da odoli pred opasnim napadima domaćih. Čekali su Golubovi eventualnu kontru da ugroze Dragana Rosića, ali Vošin čuvar mreže nije imao baš nikakvog posla.

A, kada su Novosađani konačno pronašli put do mreže, gol je poništen zbog ofsajd pozicije. Zadi Seri je loše šutirao sa deset metara, pravo u protivničkog čuvara mreže, a potom je Radomir Milosavljević taj odbitak smestio iza leđa Vulića u 36. minutu. Ipak, ispostavilo da je vezista Lala bio iza leđa protivničke odbrane.

U nastavku slična slika. Opet je Voša napadala, ali lopta nije htela u mrežu. Dve stoodsotne šanse propustili su Novosađani u kraktom vremenskom razmaku. Direktno je u gol iz slobodnog udarca gađao Radulović, Seri neometan promašio fudbal, da bi na kraju pokušaj Vukanovića ukrotio Vulić. Samo koji minut kasnije Zukić je odlično zahvatio loptu glavom, svi na stadionu su je već videli u mreži, ali je ona završila tik pored stative. Baš kao i kod pokušaja fantastičnog pokušaja Radulovića iz okreta.

Spartak je bio anemičan kao i u prvom poluvremenu, uz jedan izgledan pokušaj Todorskog sa ivice šesnaesterca petnaestak minuta pre kraja.

Pojačao je dodatno ofanzivu Bandović, kada je Vukan Savićević zamenio Njegoša Petrovića, a u vatru je ubacio i Uroša Nikolić, a i mladog centarfora Mihaila Ivanovića, ali ni to nije pomoglo da se dođe do prve pobede u ovoj godini.

VOJVODINA – SPARTAK 0:0

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 4.000

Sudija: Predrag Janjuš

VOJVODINA (4-3-3): Rosić 6 – Lazarević 6, Crnomarković 6, Korać 6, Giorbelidze 5,5 – Petrović 6 (od 75. Savićević -), Milosavljević 6,5, Zukić 6,5 – Radulović 6 (od 79. Nikolić -), Vukanović 6 (od 79. Ivanović -), Zadi Seri 6,5 (od 86. Malbašić -).

SPARTAK (3-5-2): Vulić 8 – Bogićević 6, Martinović 6, Kerkez 6,5 (od 79. Krsmanović -) – Mijailović 6, Đurasović 6 (od 69. Tošeski -), Lukić 6, Tomović 6 (od 79. Mijić -), Prijović 6 – Babić 5,5 (od 61. Todoroski -), Mudrinski 6.

Igrač utakmice: Aleksandar Vulić 8.

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

Radnik Surdulica - Partizan 1:2 (0:0)

/Šovšić 90+4 penal - Marković 70, Baždar 90+2/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Kanga 8 pen, Endijaj 37, Bukari 75 pen/

Železničar - TSC 2:3 (0:2)

/St. Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19/

Nedelja:

Javor - Radnički 1923 0:3 (0:3)

/Vidosavljević 37, Bevis 45+1, 45+3/

Napredak - Novi Pazar 3:1 (3:1)

/Mršić 17, Majdevac 35p, Bastajić 39 - Ljajić 45+4p/

Vojvodina - Spartak 0:0

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaAleksandar VulićSpartakMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara