Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Ankara na nišanu Bešiktaša i Abubakara

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 13:39

Dajemo najveću kvotu na svetu da će izlet Crno-belih u prestonici biti uspešan - sjajnih 1,97!

Posle uspavanog početka šampionata Bešiktaš u poslednje vreme deluje vrlo ozbiljno sa četiri pobede iz pet utakmica. Od liderske pozicije ga deli pet bodova, a još joj je bliži kada se u obzir uzme detalj da istanbulski velikan ima dve utakmice manje u odnosu na prvoplasiranu Alanju. Današnja eventualna pobeda protiv jednog od najlošijih timova u ligi Ankaragudžua, za početak mu donosi preskakanje Gazijantepa i četvrtu poziciju, odnosno evrozonu.

Ekipa Sergena Jalčina ne bi smela da dozvoli ispuštanje bodova protiv tima koji je iz 12 utakmica osvojio svega devet bodova. Dugo je sastav iz prestonice držao fenjer sa svega dva remija posle devet rundi, a onda je u prethodne tri dva puta slavio (Konja, Hataj) i igrao nerešeno sa Genčlerbirligijem. Međutim najuspešnijoj seriji ekipe sa Erjaman stadiona se nazire kraj jer nema rivala kojeg je Bešiktaš češće pobeđivao u Superligi, čak 69 puta uz 190 postignutih golova.

Izabrane vesti

Crno-beli su poprilično raspucani u minulih meseca dana - u sve četiri prethodne ligaške pobede postizao je bar po tri gola. U svojim redovima imaju lidera liste strelaca Vensana Abubakara koji je sedam od osam golova ove sezone postigao u najsvežijih pet ligaških utakmica. Sjajne partije pruža i desnokrilni Rašid Gezal – Alžirac i dalje čeka na prvenac u sezoni, ali je već častio saigrače sa četiri asistencije, odnosno do sada im je omogućio 22 gol šanse. Sergen Jalčin zbog povreda neće moći da se osloni na Adema Ljajića, odnosno Gokana Torea, ali to neće predstavljati ogroman hendikep za goste pošto je pomenuti dvojac kombinovano postigao samo gol ove sezone.

Defanzivna linija Bešiktaša predvođena Domagojem Vidom i Brazilcem Velintonom (reč je o tandemu koji se našao u idealnom timu 13. kola) moraće da obrati posebnu pažnju na Emrea Gurala koji je direktno učestvovao u tri od poslednja četiri gola tima iz Ankare (gol i dve asistencije). Ukoliko budu zatvorili 31-godišnjeg špica obavili su pola posla po pitanju čuvanja sopstvenog gola.

Petnaestorstruki šampion Turske ima jasan cilj do kraja godine. Da arhivira tri boda na gostovanju Ankari, a zatim i da ubeleži peti vezani triujumf na Vodafon Parku koji polako postaje tvrđava i na kojem tri dana pre Nove Godine gostuje Sivas. Takav scenario, uz neke povoljne okolnosti na utakmicama direktnih konkurenata, mogao bi Crnim orlovima da omogući ulazak u 2021. godinu sa liderske pozicije na tabeli. Oni će se potruditi da urade ono što je do njih.


tagovi

Vensan AbubakarBešiktašAnkaragudžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara