Antverpen zalutao u LŠ, Porto sa Barsom za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 23:01

Šansu ima i Šahtjor...

Po imenima možda ne tako atraktivna, ali kada bacimo pogled na tabelu grupe H, nakon četiri odigrane runde, jasno da ćemo imati uzbuđenja do samog kraja. Nakon večerašnjeg poraza na Dragau (0:2), Antverpen je praktično otpisan, neće Belgijanci moći ni do trećeg mesta i selidbe u Ligu Evrpope, dok Barselonu, Porto i Šahtjor očekuje bitka za osminu finala elitnog takmičenja. Utešna nagrada za jednog od njih biće februarsko doigravanje u LE.

Antverpen je trenutno jedini klub sa četiri poraza u LŠ i čini se da je zalutao među 32 najbolja kluba Evrope. Mada je noćas u Portugaliji primio samo dva gola, bio je u potpuno podređenom položaju. Mogao je Sen Lamens makar još dva-tri puta da vadi loptu iz mreže.

Izabrane vesti

Ispostavilo se na kraju da je prevagu odneo jedanaesterac dosuđen na isteku pola sata igre, odnosno siguran udarac Evanilsona sa bele tačke. U samom finišu susreta, konkrtetno u prvom minutu sudijske nadoknade, veteran Pepe je postavio konačnih 2:0 nakon izvanrednog skoka na centaršut Franseska Konseisaoa.

Prgavi Portugalac tako je postao najstariji strelac u istoriji Lige šampiona. On je krajem februara meseca napunio 40 godina...

Treba konstatovati da su gosti skoro celo drugo poluvreme igrali s čovekom manje, pošto je samo nekoliko minuta nakon što je krenuo nastavak, Jirgen Ekelenkamp zaradio iskljupčenje.

Porto u narednom kolu gostuje Barseloni na Monžuiku i taj će okršaj vrlo verovatno odlučiti ko će kao prvi iz ove grupe proći kroz cilj. Razume se, svoju šansu iz prikrajka vreba i Šahtjor. Tačnije, Ukrajinci se i te kako pitaju. Jer ukoliko dobiju oba meča do kraja (Antverpen i Porto), mogli bi opasno da zakuvaju situaciju...

Naš Marko Grujić večeras je svih 90 minuta presedeo na klupi Porta.

PORTO – ANTVERPEN 2:0 (1:0)

/Evanilson 32pen, Pepe 90+1/

Porto

Stadion: Dragao

Sudija: Mauricio Marijani (Italija)

Žuti kartoni: Karmo, Konseisao (Porto), Jusuf, Vermeren, Vijndal (Antverpen)

Crveni karton: Ekelenkamp (Antverpen)

PORTO (4-4-2): Košta – Mario, Pepe, Karmo, Zaidu – Franko, Varela, Eustakio, Pepe – Evanilson, Taremi

ANTVERPEN (4-2-3-1): Lamens – De Let (od 46. Bataj), Van den Boš, Kulibali, Vijndal (od 68. Korbanije) – Jusuf, Vermeren – Kerk (od 75. Edžuke), Ekelenkamp, Balikviša (od 68. Muja) - Ilenihena (od 75. Jansen)

GRUPA H

Šahtjor – Barselona 1:0 (1:0)

/Sikan 40/

Porto - Antverpen 2:0 (1:0)

/Evanilson 32pen, Pepe 90+1/



tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara