Kai Haverc daje gol (©Reuters)
Kai Haverc daje gol (©Reuters)

Arsenal preskočio Siti i Liverpul za vrh tabele! Haverc pogodio nakon osam sati, Ramzdejl se borio sa sobom

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.11.23. | 20:25

Rezervni čuvar mreže imao sreće jer su ga Rajs i Zinčenko spasili, sada se jasno videlo zašto David Raja ima prednost

Ne znamo još da li će se ponoviti događaji iz prošle sezone, ali Arsenal je ponovo uzeo mesto na vrhu tabele u gotovo isto vreme kao prošle godine! I oba puta u priču je bio umešan Brentford. Minulog novembra klub iz Zapadnog Londona je kao gost savladao Mančester Siti, dok je Arsenal takođe van svoje kuće dobio Vulvse, sada je posle remija branioca titule i Liverpula igrači Mikela Artete dobili su hrabru ekipu Tomasa Franka i ponovo zaseli na prvo mesto Premijer lige - 1:0 (0:0)!

Svi znamo kako se završila protekla sezona. Arsenal je držao prvo mesto sve do kraja maja, kada je pregažen na Etihadu od Sitija (1:4) posle čega su Građani odbranili titulu, a šta će biti ove godine i koliko dugo Tobdžije mogu da se zadrže na vrhu zavisiće najviše od njih. Arsenal je godinu dana stariji i iskusniji, ekipa nije previše menjana u odnosu na onu lani, pa sada realno postoje svi preduslovi da se možda ode i korak više, da se titula vrati na sever glavnog grada posle punih dvadeset godina. Dahtaće za vratom Siti i Liverpul bez trunke dileme, ali ovo bi mogao da bude pravi test za ceo klub, da se vidi postoji li i dalje šampionski DNK koji je iščezao davnih dana ili ne...

Izabrane vesti

Arsenal definitivno može da bude prezadovoljan konačnim ishodom, ne samo zbog tri boda, već zato što je Brentford bio možda i bliži trijumfu! Podsetio se Arteta zašto mu David Raja brani pre Arona Ramzdejla i koliko je psihički labilan engleski reprezentativac. Raje danas nije bilo na golu zbog dogovora dva kluba u momentu realizacije pozajmice španskog golmana, zbog toga je branio Ramzdejl koji je i sam nedavno priznao da ima velikih problema sa koncentracijom i da ne može da bude u utakmici svih 90 minuta kada je na gol liniji i to se večeras pokazalo na delu. Ono što je Ramzdejl uradio u 13. minutu ravno je ludilu za jednog golmana. Hteo je da kopira Raju i igra nogom, nije se snašao i to je Brajan Mbeumo umalo kaznio. Imao je mnogo sreće Ramzdejl što mu je leđa čuvao Deklan Rajs koji je sa gol linije skinuo udarac i sprečio goste da povedu. Situaciju pogledajte OVDE.

Nije prošlo nešto više do dvadesetak minuta i engleski golman je ponovo ozbiljno kiksnuo. Ovog puta kod izbacivanja lopte rukom, kada je umalo poklonio gostima novu šansu da zatresu mrežu. Detalj pogledajte OVDE. Kao vrhunac svega, doduše ovog puta ne njegovom krivicom, Ramzdejlu je u 77. minutu Aleksandar Zinčenko sačuvao mrežu netaknutom posle snažnog udarca Nila Mopeja glavom. Evidentno je da mu nedostaje samopouzdanja, što se videlo i po reakcijama igrača kad god bi ovaj uradio nešto dobro u svom šesnaestercu. Na kraju su mu saigrači čestitali na tome što je izdržao bez primljenog gola, dok su mu navijači skandirali ime.

Goste nije previše interesovao dobar i za oko lep fudbal. Tomas Frank je očigledno u utakmicu ušao sa idejom da igra na "nulu", odnosno da uzme bod i da kroz eventualnu igru iz prekida dođe do šokantne pobede. Ramzdejl je nudio tako nešto, ali su Rajs i Zinčenko sačuvali obraz Arsenalu.

Veliki dan imao je Kai Haverc. Nemački reprezentativac ponovo se upisao u listu strelaca za klub u koji je stigao letos posle dva meseca čekanja i definitivno nije dosad imao sezonu za pamćenje. U jednom trenutku je čak bio igrač sa najlošijim procentom realizacije, nije isključeno ni da je u tom sosu i dalje. Ali, danas to nikoga ne zanima u Arsenalu. Zamenio je Gabrijela Martinelija u 79. minutu i ubrzo zatim iskoristio asistenciju Bukaja Sake da glavom zatrese mrežu, skine mrak i donese veliku radost Arsenalovim pristalicama. Postigao je gol posle više od osam sati čekanja u svim takmičenjima, doneo je pobedu i Tobdžije posle sedam meseci vratio na vrh Premijer lige. Šta ćeš više od toga?

PREMIJER LIGA - 13. KOLO

Subota

Mančester Siti - Liverpul 1:1 (1:0)

/Haland 27 - Arnold 80/

Njukasl - Čelsi 4:1 (1:1)

/Isak 13, Lasels 60, Žoelinton 61, Gordon 83 – Sterling 23/

Barnli – Vest Hem 1:2 (0:0)

/Rodriges 49 penal – O'Šea 86ag, Souček 90+1/

Luton – Kristal Palas 2:1 (0:0)

/Mengi 72, Braun 84 – Olis 75/

Notingem Forest – Brajton 2:3 (1:2)

/Elanga 3, Gibs Vajt – Ferguson 26, Pedro 45+4, 58/

Šefild Junajted – Bornmut 1:3 (0:2)

/Mekburni 90+7 – Tavernije 12, 51, Klajvert 45+3/

Brentford - Arsenal 0:1 (0:0)

/Haverc 89/

Nedelja

15.00: (2,50) Totenhem (3,50) Aston Vila (2,75)

17.30: (2,85) Everton (3,45) Mančester Junajted (2,60)

Ponedeljak

21.00: (2,50) Fulam (3,35) Vulverhempton (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalBrentfordAron RamzdejlDavid RajaAleksandar ZinčenkoDeklan Rajs

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara