Nemanja Gudelj i Gabrijel Martineli (©Reuters)
Nemanja Gudelj i Gabrijel Martineli (©Reuters)

Arsenal traži izlaz iz kanala, Dmitrović brani Sevilju

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.11.23. | 15:12

Zanimljiv obračun u 4. kolu Grupe B Lige šampiona

Arsenal s pravom važi za najvećeg favorita Grupe B Lige šampiona i za sada mu ne ide loše. Osim neočekivanog neuspeha na francuskom tlu protiv Lansa od 1:2, pobedio je PSV sa 4:0 i Sevilju sa 2:1. Lider je tabele sa šest bodova. Pre dve sedmice tim Mikela Artete uzeo je ceo plen u Andaluziji, a sada namerava da to uradi i u revanšu na stadionu Emirejts, jer bi još jedna pobeda znatno približila Tobdžije željenoj osmini finala evropske elite.

Londonski sastav završio je na drugom mestu u prošlogodišnjoj kampanji Premijer lige i borio se za titulu sa kasnijim pobednikom Mančester Sitijem skoro do samog kraja. Ni ove sezone Arsenalu ne ide loše u domaćim takmičenjima, ali se u poslednja dva duela nije proslavio. Najpre je poražen u 4. kolu Liga kupa od Vest Hema sa 1:3, dok je prošlog vikenda u prvenstvu izgubio od ambicioznog Njukasla sa 0:1.

Izabrane vesti

Sada su Tobdžije na četvrtom mestu sa 24 boda i zaostaju tri poena za liderom Mančester Sitijem.

"Iz naše tačke gledišta, ova godina će biti veoma duga i takođe izazovna. Naš trenutni cilj je da se plasiramo u osminu ​​finala Lige šampiona i da držimo korak sa najboljima u Premijer ligi. Sevilja nije igrala loše u prvom meču i nije bila daleko od osvajanja boda, čak ni sada sigurno neće odustati bez borbe. Moramo da pazimo na njene kontranapade, ali i na standardne situacije", rekao je trener Mikel Arteta.

21.00: (1,35) Arsenal (5,60) Sevilja (9,50)

Aktuelni osvajač Lige Evrope je u poslednjoj sezoni Primere završio na neugodnom 12. mestu i čini se da slična kampanja ponovo čeka ekipu sa juga Španije. Sevilja je remizirala u prethodna četiri prvenstvena meča i nije pobedila ukupno pet puta zaredom, a posle subotnjeg iksa sa Seltom iz Viga 1:1 nalazi se na 15. poziciji sa samo 11 bodova.

Ove godine ekipa trenera Dijega Alonsa još nije pobedila u Ligi šampiona i sa dva boda je trećeplasirana u Grupi B. Pored već pomenutog poraza od Arsenala, igrala je bez pobednika sa Lansom 1:1 i PSV-om 2:2.

Mikel Arteta će u ovom susretu morati bez usluga Timbera, Partija, Žezusa i Smita Roua, a neizvestan je nastup danskog plejmejkera Martina Edegora. Njegov kolega Dijego Alonso ne može da računa na Akunju i Nilanda, dok je Markao pod znakom pitanja. Ujedno, zbog povrede potkolenice neizvestan je start iskusnog defanzivca Serhija Ramosa.

"Arsenal ima neverovatnu ofanzivnu moć, ali ne smemo da ga se plašimo, inače će naše nade u bilo kakav bod značajno pasti. Dobro znamo da bi nas još jedan poraz doveo u veoma komplikovanu situaciju. Tako da šanse nisu prevelike, ali sa pravom taktikom možemo da iznenadimo", pomalo misteriozno je rekao 48-godišnji urugvajski trener Alonso.

Stvari po Sevilju ne idu baš najbolje kada su u pitanju gostovanja u Ligi šampiona. Rohiblankosi se nadaju prvoj pobedi na strani od decembra 2020. Uz to, Andalužani su se radovali samo u dve od 17 poslednjih utakmica u najjačoj klasi. U sastavu u kojem je neizostavan šraf srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, večeras će između stativa biti Marko Dmitrović.

Serhio Ramos je nedavno istakao da je Liga šampiona bila "važna" u njegovoj odluci da se ovog leta vrati u klub u kojem je ponikao pošto mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom. Centralni bek čini sve da zaleči povredu potkolenice kako bi se suočio sa Arsenalom na Emirejtsu u sredu.

Ramos je četiri puta osvojio Ligu šampiona tokom 16 provedenih sezona u Real Madridu.

"Sevilja je imala mesto u Ligi šampiona i to je bio plus za donošenje odluke. Dobijao sam ponude da odem u inostranstvo, u Saudijsku Arabiju na primer, ali ovo je bio dug koji sam imao prema svom klubu, prema Sevilji, prvom timu u kojem sam se dokazao", rekao je Ramos.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA B

21.00: (1,35) Arsenal (5,60) Sevilja (9,50)

21.00: (1,85) PSV (3,60) Lans (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaArsenalSevilja

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara