Anhel Korea i Mojze Ken (©Reuters)
Anhel Korea i Mojze Ken (©Reuters)

Atletiko i Juve se dogovorili, Ken čeka Korein znak da krene ka Madridu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 21:02

Atletiko se dogovorio sa Juventusom, ali prvo mora da proda argentinskog napadača

U Torinu za njega više nema mesta, ali bi ga u Madridu oberučke dočekali. Stavio je Juventus Mojzea Kena i brzo mu pronašla kupca – Atletiko. Italijanski mediji pišu da su Jorgandžije već postigle dogovor o angažmanu 23-godišnjeg napadača, s tim da neće želja dveju strana da sklope saradnju biti presudna da do transfera na kraju i dođe.

Kako navodi Fabricio Romano, Ken bi put Madrida mogao da krene tek ukoliko Anhel Korea završi u Al Itihadu. Saudijski klub već nekoliko dana unazad pregovara sa Atletikom, mada dogovora još nema, jer španski klub traži oko 40.000.000 evra za argentinskog ofanzivca, i tek kada dobiju traženi novac i oslobode mesto u napadu, Madriđani će dati zeleno svetlo Italijanu da dođe na šestomesečnu pozajmicu.

Izabrane vesti

U Juventusu na njega svakako više ne računaju. Do nedavno je još i dobijao priliku, ali se sredinom decembra povredio, u njegovom odsustvu je na velikoj sceni zasijao Kenan Jildiz i Kena pogurao niže na listi Alegrijevih opcija.

Kako je stavljen na transfer listu javili su se Ren i Nica rešeni da ga vrate u Ligu 1 gde je pre tri sezone nastupao za Pari Sen Žermen. Međutim, kada se javio Atletiko, svi ostali klubovi izgubili su šanse i pored činjenice da će u Madridu biti samo privremeno rešenje.

Kako bilo, u drugom delu sezone imaće priliku da se oproba i u četvrtoj od pet najjačih evropskih liga, budući da je pored Serije A igrao još u Premijer ligi i Ligi 1. A kada se na leto bude vratio u Torino, čelnici Juventusa odlučivaće o njegovoj budućnosti.

Ken je ove sezone odigrao 12 utakmica u italijanskom prvenstvu, ali nijednom nije uspeo da zatrese mrežu.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Mojze KenAnhel KoreaJuventusAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara