(AFP)
(AFP)

Bajern završava još jedan posao za 3.000.000 evra i dobija rešenje u napadu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 10:00

Prvak Nemačke spreman da dovede Brajana Saragosu pre vremena

Kao da Milutin Mrkonjić radi na Alijanc areni, pa jedan posao planira da završi pre roka. Angažovao je Bajern pojačanje za sledeću sezonu, kupio od Granade Brajana Saragosu, ali bi usled kadrovskih problema mogao da se isprsi još malo, dobije trku sa vremenom i ubedi čelnike Granade da puste brzonogog krilnog napadača već ove zime u Minhen.

Prvak Nemačke je rešio da reaguje usled činjenice da trener Tomas Tuhel ne može da se osloni na povređene Kingslija Komana i Serža Gnabrija. Francuz će biti odustan nekoliko meseci, bivši igrač Arsenala bi trebalo nešto ranije da se vrati u pogon, ali pošto je manjak opcija na krilnim pozicijama, bundesligaš je rešio da reaguje i pritisne Špance da puste jednog od najboljih igrača.

Izabrane vesti

Već je Bajern platio Andalužanima 13.000.000 evra za potpis Saragose (toliko je iznosila njegova otkupna klauzula), a sad nudi još 3.000.000 kako bi „pogurao“ posao do kraja prelaznog roka. Vremena ima do četvrtka u 18 časova, kad se zatvara pijaca u Nemačkoj, ali daleko od toga da sve teče po planu. Ako je verovati medijima u Minhenu, Saragosa jeste voljan da se odmah pridruži Bajernu (mada, madridski As uverava da bi hteo da pomogne Granadi u borbi za opstanak), ali klub je taj koji „zateže“. Predsednica Sofija Lang čak traži više novca od ova 3.000.000 evra, lokalni mediji iz Granade pišu čak 6.000.000, te je trenutno u pitanju igra živaca. Bajern svakako može da plati, ali je pitanje da li to želi.

I šta bi dobio. Jer pre nego što je potpisao za Bajern, Saragosa je bio uticajan, dao je pet golova u Primeri, od kojih dva na spektalkularnoj utakmici sa Barselonom, kad su ga Bavarci i primetili. Posle toga samo jednom je bio precizan (u trijumfu nad Kadisom), pao je u formi, ali je i dalje jedan od najboljih driblera španskog prvenstva, u kome je Granada na pretposlednoj poziciji. I samo je pitanje hoće li se Brajan boriti za opstanak ili titulu.


tagovi

Bajern MinhenBrajan SaragosaGranadaZimski prelazni rok 2024Transferi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara