©Starsport
©Starsport

Bandović pred IMT: Probili smo led, hoćemo da obezbedimo Evropu

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.03.24. | 16:03

„Protivnik je opasan iz kontranapada, igra otvoreno, ali želimo da dominiramo kao protiv Voždovca“, poručuje strateg Stare dame

Vojvodina je konačno uspela da upiše trijumf u prolećnom delu sezone. Perpsektivni Lazar Jovanović je u dubokoj nadoknadi vremena pogodio za trijumf nad Voždovcem (2:1) u Novom Sadu, a u taboru Lala veruju da je to detalj koji će u nastavku pokrenuti stvari nabolje. Stara dama ima imperativ da napravi pobednički niz, ukoliko želi da se bori za Evropu, a naredni ispit za ekipu Božidara Bandovića je gostovanje IMT-u, na krovu Tržnog centra Stadion (utorak, 20.00, TV Arena Sport 1).

Izabrane vesti

"Posle pobede nad Voždovcem želimo da nastavimo da pobeđujemo i ta tri boda će biti jako značajna ako pobedimo IMT. Reč je o ekipi koja igra otvoreno, opterećuje poslednju liniju protivnika i opasna je iz kontrapada. Želimo da budemo disiciplinovani, skoncentrisani i da imamo istu energiju kao na prošloj utakmici. Ne menjamo naš stil, želim da imamo posed lopte na svojoj strani, koji je bio skoro 70 odsto protiv Voždovca, uz 27 šuteva prema golu. Nije lako probiti blok kada se protivnik brani u niskoj zoni, ali to radimo jako dobro. Igraćemo na isti način protiv IMT i nastojaćemo da dominiramo", rekao je Božidar Bandović, šef stručnog štaba Vojvodine, na konferenciji za medije.

Strateg Novosađana kaže da uvek želi da pruži priliku Vošinoj deci, te da je srećan što je baš Lazar Jovanović postigao odlučujući gol protiv Zmajeva.

"Nastojim da dam šansu našim mladim igračima, koji imaju kvalitet i treba da pokažu da su budućnost ovog kluba. To je nekad pomalo teško, jer moramo istovremeno da imamo i rezultat, ali mislim da su ti mladi igrači na pravom putu. Jako sam srećan zbog Lakija koji je dao gol, jer je vredno trenirao do sada“.

Bandović je u prošlom kolu dao šansu čak sedmorici igrača koji nisu počeli prethodni susret protiv Javora u Ivanjici (2:2). I ovog puta strateg Vojvodine razmišlja o promeni sastava, a na slatkim je mukama kada je reč o izboru čuvara mreže.

"Imamo gust raspored, tako da razmišljam o nekim promenama, ali videćemo još posle treninga. Probaćemo neke stvari na treningu i u utorak ćemo odlučiti ko će početi. Teška je odluka preda mnom po pitanju golmana. Carević je veoma dobro branio na prošloj utakmici, pa ga možda i zadržim na golu, ali isto tako je i Rosić bio odličan na prethodnim susretima. To su slatke muke za mene. Ako vidite kako su dobro odigrali i neki igrači, poput Đorđevića, koji su ranije bili na tribinama, onda je jasno da imamo odličnu komunikaciju. Najbitnije je da imamo dobru atmosferu u svlačionici, jer da nije tako, ne bismo dobili prošlu utakmicu“.

Prošli susret je posle dugo vremena na desnom beku počeo Marko Bjeković, a standardni bek Milan Lazarevič ostao je na klupi. Takođe, umesto Dejana Zukića u startnoj postavi se našao Vukan Savćević.

"Hteo sam da dam šansu i Bjeki, jer smo imali agresivnijeg i bržeg igrača po toj strani. Treba da popravi centaršut, ali smatram da je dobro iskoristio svoju šansu, baš kao i ostali igrači. Dao sam priliku Mihi (Mihailu Ivanoviću) u špicu, iza sam stavio Vukana Savićevića, jer je zaslužio, pa je Aleksa Vukanović počeo na desnom krilu. To ćemo verovatno da promenimo u ovom susretu“.

Trener Stare dame prokomentarisao je partiju Njegoša Petrovića, koji je skrivio penal protiv Voždovca.

"Uvek ostaje pečat na jednom igraču, ali gledam na to kao grešku celog tima. Tom penalu je prethodio lanac grešaka, jer da smo imali pravilne pozicije i da smo taktički dobro stajali iza lopte, ta lopta ne bi ni došla u šesnaesterac. Naravno i Njegoš može dosta bolje, ali trenira dobro. Takođe, imao je žuti karton, pa sam ga zato ranije izveo. Dobar je igrač i spreman da pomogne timu. Ne možemo na to da gledamo samo kao na individualnu grešku, jer smo u toj situaciji svi morali mnogo bolje da reagujemo“.

IMT utakmice kao domaćin igra na stadionu Voždovca, na kojem je veštačka podloga.

"To ne sme da nam predstavlja problem. Trenirali smo dva puta na veštaku i to bi bio samo izgovor. Moramo da budemo pravi, bez obzira na podlogu“, jasan je Bandović.

Bandović ističe da je njegovoj ekipi lakše psihološki nakon što je upisana prva pobeda u ovoj godini.

"Sigurno nam je sada lakše, pre svega zbog načina na koji smo do došli do pobede. Vratili smo se posle 1:0, imali 13 udaraca u okvir gola, a protivnik samo jedan. Nema opuštanja, jer uvek moramo da budemo krajnje disciplinovani. Hoćemo da odigramo sa istom energijom i napravimo kontinuitet pobeda da bismo ušli u Evropu. Sad je lakše, jer smo probili led“, zaključio je trener Novosađana.


tagovi

Božidar BandovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara