Lazar Jovanović (@Starsport)
Lazar Jovanović (@Starsport)

Mali Lane podigao Karađorđe na noge: Voša ugurala loptu u gol za prvu pobedu ove godine

Vreme čitanja: 5min | pet. 08.03.24. | 20:52

Lazar Jovanović srušio Voždovac u šestom minutu nadoknade - 2:1

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Lazar Jovanović, sin proslavljenog reprezentativca Milana Laneta Jovanovića, sa samo 17 godina postao je ove večeri heroj Novog Sada! U 96. minutu doneo svojim pogotkom doneo je veliku pobedu Vojvodini nad Voždovcem i uveličao jubilej Stare dame - 110. rođendan, koji se ovih dana obeležava na stadionu Karađorđe.

Izabrane vesti

Mladi napadač našao se na pravom mestu nakon velike gužve i bukvalno ugurao loptu u mrežu Zmajeva, za svoj prvenac u dresu Novosađana, ali i prvi trijumf Vojvodine ove godine - 2:1, nakon što su gosti vodili na poluvremenu.

Teškom mukom su domaćini došli do pobede, iako su bili opasniji rival tokom 90 minuta. Put ka tri boda prokrčio je najpre Mateus Indio pogotkom u 83. minutu nakon velike gužve posle kornera, čime je anulirao Flemingsov gol iz penala iz prvog poluvremena. Tome da ceo plen ostane u Srpskoj Atini kumovao je i crveni karton za Stefana Pirgića, petaneastak minuta pre kraja. U poslednjim trenucima meča Lale su uspele da iskoriste brojčanu prednost.

Zmajevi danas jesu bili vrlo neproduktivni u napadu, nisu kreirali bogzna kakve prilike, ali opet su iz verovatno najopasnijeg napada iznudili penal u prvom poluvremenu i naterali Staru damu da do kraja juri zaostatak. A odbrana gostiju pukla je tek u 83. minutu, nakon čega su Beograđani postavili bedem u kazneni prostor i nekako odbijali nalete domaćih sve do duboke nadoknade vremena.

Trener Vojvodine Božidar Bandović značajno je izmenio sastav u odnosu na duel iz Ivanjice, te su susret počela čak sedmorica novih igrača. Osim Lazara Carevića koji je na golu zamenio suspendovanog Dragana Rosića, na desnom beku je počeo Marko Bjeković umesto Milana Lazarevića, a na suprotnoj strani izostanak Gurama Giorbelidzea popunio je iskusni Stefan Đorđević, koji se nakon dugo vremena našao u startnoj postavi. U veznom redu pomalo iznenađujuće nije počeo Dejan Zukić, kojeg je zamenio Vukan Savićević, a na zadnjem veznom šansu je uz Njegoša Petrovića ovog puta dobio Mateus Indio, te je Radomir Milosavljević ostao na klupi. Aleksa Vukanović, koji je skoro sve vreme od dolaska u Vošu igrao kao centarfor, danas je počeo po desnom krilu (Andrija Radulović se preselio na klupu), ustupivši mesto mladom Mihailu Ivanoviću u samom špicu, a po levoj strani je dejstvovao Zadi Seri.

Opet je Bandović eksperimentisao jer je izveo ekipu koja do sada nije igrala zajedno na mečevima, kako pripremnim, tako i prvenstvenim, a to mu se isplatilo u samom finišu, pa je uspeo sebi da kupi vreme na klupi Stare dame jer je zbog slabih rezultata bio pod velikim pritiskom uoči ove utakmice.

Vrlo sadržajno prvo poluvreme viđeno je na Karađorđu. Do primljenog gola, kao i nakon toga, Vojvodina je delovala opasnije (već u osmom minutu malo je nedostajalo Seidu Koraću da posle slobodnog udarca pogodi praznu mrežu), ali ih je ranog vođstva jednom koštala i sebičnost Zadija Serija. Povukao je momak iz Obale Slonovače dobru kontru, sam kao duh po desnoj strani mu se ubacio Bjeković, ali se Seri odlučio na udarac koji se završio vrlo neslavno.

A onda se u 20. minutu otvorio kontranapad gostiju. Nešković je uleteo kao brzi voz u kazneni prostor, zalomio Njegoša Petrovića koji je bio neoprezan i srušio bivšeg člana Stare dame. Sudija Ostraćanin nije imao nikakvu dilemu i pokazao je na belu tačku. Džunior Flemings je preuzeo odgovornost i vrlo preciznim udarcem savladao Lazara Carevića, koji je bio nemoćan iako je pogodio stranu.

Kao da je taj primljeni pogodak razdrmao četu Božidara Bandovića koja je vrlo energično krenula po izjednačenje. U samo nekoliko minuta Lale su kreirale par veoma kvalitetnih šansi (imali su 12 udaraca ka golu, od toga tri u okvir), ali slično kao i protiv Spartaka iz Subotice, nisu Novosađani uspeli da ih realizuju, što nije opravdanje iako su ih sprečile dobre defanzivne reakcije gostujuće ekipe. Istakao se jednom kapiten Nikola Đuričić, koji je oštru loptu Stefana Đorđevića na peterac u poslednjem momentu sklonio ispred Vukanovića, a onda je već u narednom napadu prvo prečka bila saveznik Zmajeva (zatresao ju je Zadi Seri), da bi na taj odbitak naleteo Bjeković glavom, ali je fenomenalno intervenisao golman Andrija Katić i izvadio loptu iz gola. Pritiskala je Vojvodina, vršila visok presing na poslednju liniju Voždovca, koji se grčevito branio, ali ipak nekako – uz malo sreće, ali i požrtvovanošću odbrane koju je igralo svih 11 igrača – uspeo da odoli pred jakim naletom domaćina do odlaska na obaveznu pauzu.

U nastavku je Bandović odmah naparavio ofanzivne promene: Zukić je ušao umesto Petrovića, a takođe Andrija Radulović je zamenio Mihaila Ivanovića, pa se tako Vukanović preselio u srce napada. I slična slika kao u prvom periodu, Vojvodina je napadala, a Zmajevi se branili i čekali eventualno novu priliku da zaprete iz tranzicije, s tim da Lale nisu stvorile tako dobre šanse kao u prvih 45 minuta.

Osim što su sa obe klupe po jednom tražili penal, nije viđeno neko značajnije uzbuđenje, barem ne pred golovima Katića i Carevića, ali je zato bilo nefudbalskih stvari. Prilikom slobodnog udarca za Vošu u opasnoj zoni počelo je da varniči, došlo je do većeg koškanja igrača dva tima, a sve se nastavilo i u narednom napadu, uz burne reakcije sa klupe.

A kada su se strasti malo smirile mogao je Voždovac lako do novog gola: Đuričić je pokušao vrlo lukavo da lobuje Carevića, ali je čuvar mreže Novosađana maestralno reagovai i izbacio loptu u korner.

Petnaestak minuta pre kraja Voždovac je ostao sa igračem manje, nakon što je Stefan Pirgić zaradio drugi žuti karton, što je otvorilo mogućnost za jači nalet Stare dame. Nagovestio je izjednačenje Zukić dobrim udarcem sa distance (odlično reagovao Katić), a onda iz tog kornera najspretniju u gužvi bio Mateus Indio i savladao Katića u 83. minutu.

I onda, vatromet na samom kraju kada je mladi Lazar Jovanović nokautirao goste iz Beograda za prvu prolećnu pobedu Vojvodine i svoj prvi pogodak u dresu A tima Stare dame.

VOJVODINA – VOŽDOVAC 2:1 (0:1)

/Indio 83, Jovanović 96 - Flemings 22p/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 1.500

Sudija: Stanko Ostraćanin

Crveni karton: Stefan Pirgić (Voždovac) u 78. minutu

VOJVODINA (4-3-3): Carević 6 – Bjeković 6 (od 75. Kembel), Crnomarković 6 (od 87. Jovanović 7), Korać 6, Đorđević 6 – Indio 7, Petrović 5,5 (od 46. Zukić 6,5), Savićević 6 (od 64. Nikolić 6) – Vukanović 6, Ivanović 6 (od 46. Radulović 6), Zadi Seri 6.

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Katić 6 – Krpić 6, Đurđević 6, Lukić 6, Đuričić 6 – Matić 6 (od 46. Kojić 6) – Flemings 6,5 (od 84. Vujanović), Pirgić 5, Mitrović 6 (od 75. Miletić), Nešković 7 (od 84. Savić) – Teodorović 5,5 (od 53. Petrović 5,5).

Igrač utakmice: Mateus Indio (Vojvodina) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

IMT – Javor 2:1 (1:0)

/Lutovac 40, L. Luković 80 – Skoko 60/

Napredak Kruševac - TSC Bačka Topola 0:0

Petak

Spartak - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Adešina 77/

Radnik - Radnički 1923 0:1 (0:1)

/Bevis 90+2/

Mladost - Čukarički 1:0 (1:0)

/Udovičić 1/

Vojvodina - Voždovac 2:1 (0:1)

/Mateus 83, Jovanović 90+6 - Flemings 22p/

Subota

17.00: (1,65) Crvena zvezda (4,00) Partizan (6,00)

19.00: (2,35) Železničar (3,35) Radnički Niš (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara