Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Baraž za popunu Prve lige Crne Gore: Arsenal i Mladost traže promociju

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 13:34

Podgorica i Rudar pokušaće kroz dvomeče da sačuvaju prvoligaški status. Prvi susreti su na programu u ponedeljak od 17.30 časova

Do kraja ove nedelje ćemo saznati kompletan sastav Prve lige Crne Gore za narednu sezonu. Ostala su još dva mesta, popuniće ih ekipe posle baraža. Prvi njegovi mečevi su na programu ovog ponedeljka od 17.30 časova, a revanši se igraju u petak.

Sastaju se po dva prvoligaša sa drugoligašima. U Tivtu će Arsenal da bude domaćin Podgorici, pošto je u drugoj ligi zauzeo drugo mesto. Promocija mu je izmakla za pet poena, Jedinstvo je izborilo direktan plasman u viši rang.

Izabrane vesti

Podgorica je poslednjih meseci vodila bitku za opstanak sa Zetom. Bila je bolja u tom dvoboju i pogurala Golubovčane direktno u drugi rang. Sada Podgoričani kroz 180 minuta mogu da izbore opstanak, mada će večeras da budu bez Bajovića, zbog suspenzije, odnosno Cicmila i Adrovića koji su povređeni.

Spremni smo,verujem da ćemo da osiguramo opstanak. Arsenal dobro poznajemo, jer većina njegovih igrača je bila kod nas. Znamo da se radi o kvalitetnom timu sa dobrim trenerom. Nije toliko važno ni gde se igra revanš, kako više ne važi pravilo gola u gostima. Jasno je da morate da pobedite da bi ste prošli dalje“, kazao je Zoran Tripković, strateg Podgorice.

17.30: (2,60) Arsenal Tivat (3,20) Podgorica (2,60)

U drugom susretu, u isto vreme, Mladost će na DG areni da dočeka Rudar. Za baraž se tim iz Donje Gorice izborio u poslednjem kolu, pobedom nad Beranama (3:1). Tako je ostavio Bokelj i Kom bez šanse da se domognu višeg ranga.

Rudaru bi naravno eliminacija u drugu ligu bila katastrofa. Svestan je toga i trener Mladosti Marko Šćepanović, koji rivalu prepušta ulogu favorita.

Rudar je do nedavno bio najtrofejniji crnogorski klub. S druge strane, mi smo prvi put igrali Drugu ligu, imamo veoma mladu ekipu, jer osim Krstovića, Stanisavića, Orahovca, te dva Japanca Harade i Naokija, svi ostali igrači su nam ispod 20 godina. Mislim da se nikada nije desilo da tako mlada ekipa dođe do pozicije da se bori za plasman u Prvu ligu. Ova dva meča su kruna sezone za moje igrače“, objasnio je Šćepanović.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

CRNA GORA 1 – BARAŽ (PRVI MEČEVI)

Ponedeljak

17.30: (2,60) Arsenal Tivat (3,20) Podgorica (2,60)

17.30: (4,40) Mladost DG (3,80) Rudar (1,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Crna Gora 1Rudar PljevljaPodgoricaMladost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara