""
""

Barsa tanka na strani, Jug to mora da iskoristi

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.17. | 16:27

Derbi grupe u Dubrovniku

Ubedljivije nego što su i sami očekivali, vaterpolisti Juga protutnjali su Hanoverom, limitiravši nemački napad ubitačnom odbranom. Na drugoj strani su plivali sjajno i potvrdili napredak u segmentu koji ih je krasio tokom prethodnih sezona.

Izabrane vesti

Susret dubrovačkog predstavnika sa Barselonetom biće posebno emotivan za četvoricu igrača. Posle dve sezone provedene u redovima Juga, Felipe Perone i Josip Vrlić trenutno brane boje katalonskog kluba, dok su letos u kontra smeru otišli Luka Lozina i Viktor Rašović.
"Garsija i ja smo dosta razgovarali poslednjih dana o tome kako ćemo čuvati Peronea i znamo šta ćemo da radimo. Koncentracija mora da bude na visokom nivou. Moramo da pronađemo odgovor na njihovu brzinu i agresivnost. Očekuje nas fizički naporna utakmica", istakao je Marko Joković, protimac Juga.

Na njegove reči nadovezao se Kobešćak...
"Perone, Munjariz i Fernandez diktiraju ritam igre, tako da se nadam visokom tempu, naročito sa naše strane. Teško je igrati protiv ekipe koja pliva brže, ali smatram da možemo da odgovorimo".

MOZZART KVOTE
(1,40) Jug (8,00) Barseloneta (4,00)

Upravo je Perone prošle godine u poslednjem minutu Jugu doneo bod u Barseloni, ali je ta utakmica stigla nakon osvajanja Kupa, ranije i Superkupa, pa je došlo do velikog pražnjenja. U martu su Jug i Barseloneta odigrali sjajan meč u kojem su Hrvati slavili rezultatom 11:10.

Barsa je iz tek iz trećeg pokušaja došla do prve pobede pobede nakon remija sa vodećim Olimpijakosom i poraza u Breši. Bio je to vrlo uverljiv trijumf protiv OSC Budimpešte (12:6) kada je Munjariz zablistao u poslednjem kvartalu smestivši rivalu četiri pogotka.

Koliko god su dobri, Španci ne blistaju na strani. U prošle tri sezone ukupno su tek tri puta dobili van svog bazena, svake sezone po jednom. Ove su već izgubili u Breši, a Jug je još kvalitetniji od Italijana. Dakle, kec!

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Jugsportsko klađenjeLiga šampiona u vaterpoluVK Barseloneta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara