Fudbaleri Barselone,  © AFP
Fudbaleri Barselone, © AFP

Barsa u drugom šeširu na žrebu za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 13:28

Osim ukoliko ne trijumfuje u Lisabonu

Loše vesti jedna drugu stižu. Početkom 2020. ostala je bez trenera, na polovini godine bez titule, u međuvremenu i bez igre, a kako stvari stoje ostaće Barselona i bez statusa nosioca na žrebu za naredno izdanje Lige šampiona. Posle kraha u finišu ovog prvenstva, kad je predala krunu Real Madridu, samo čudo može da je spasi pada u drugi šešir, samim tim i komplikovanijeg puta u predstojećem ciklusu elitnog evropskog takmičenja.

Trenutno su mesta nosioca zagarantovana Liverpulu (prvak Engleske), Bajernu (šampion Nemačke), Pari Sen Žermenu (odbranio naslov u Francuskoj), Real Madridu (najbolji u Španiji), Portu (osvojio Pirimeiru), pred promocijom je Juventus (ima veliku prednost u Italiji), a preostale dve pozicije namenjene su pobedniku Lige šampiona i Lige Evrope.

Izabrane vesti

I tu je cela poenta: jedini način da se Barsa domogne statusa nosioca jeste da trijumfuje u jedinom preostalom takmičenju u kome ima kakve-takve šanse. Za to je potrebno najpre da eliminiše Napoli (1:1 iz prvog meča), s tim da je Lionel Mesi bio izričit da će izgubiti ako se nešto hitno ne promeni, potom najverovatnije Bajern, koji ima veliku prednost nad Čelsijem (3:0), a da onda 23. avgusta u Lisabonu podigne „ušati pehar“. Teška, baš teška, misija. Pogotovo sa ovakvom formom i problemima koje Barselona ima ne samo na terenu.

S obzirom da su u konkurenciji za pehar Lige Evrope ostali sastavi poput Mančestera, Intera, Sevilje, Leverkuzena i da pobednik tog takmičenja dobija povlasticu u vidu mesta u prvom šeširu jasno je koliko je Barselona sama sebi zagorčala život i koliko će teže rivale imati na jesen nego minulih godina.

Doduše, neće morati da igra sa Mančester Siitjem (trenutno u drugom šeširu), osim ukoliko sastav Pepa Gvardiole ne osvoji Ligu šampiona i sam sebe pogura među nosioce.



tagovi

Liga šampionažreb Liga šampiona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara