Lionel Mesi, © AFP
Lionel Mesi, © AFP

Eksplodirao Leo Mesi: Moramo sve da promenimo! Mi smo slaba ekipa, razočaravamo ljude, ništa im ne dajemo

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.07.20. | 08:36

„Potrebno je da budemo samokritični – Roma, Liveprul, titula, ako ovako nastavimo izgubićemo i od Napolija“, jasan je as Barselone

Osam titula u poslednjih 11 sezona pre ove, dve godine vladavine španskim fudbalom, a onda silazak za trona i prepuštanje krune najvećem rivalu. Ništa ne bolji Barselonu kao kad završi iza Real Madrida (i obratno), s tim što je ovog leta drastično drugačije u odnosu na bilo koju drugu situaciju, jer Katalonci imitiraju fudbal. Ne igraju ga. To je glavna zamerka Lionela Mesija, koji je doslovce eksplodirao u noći smene vlasti u La Ligi, tako što je izneo niz kritika na račun svog klub.

Namerno podvlačimo – kluba, jer je i Argentincu jasno da na stadionu Nou Kamp ništa ne funkcioniše kao ranije. Čak su ponajmanje krivi fudbaleri i trener Kike Setijen. Obično je u ovakvim okolnostima odgovornost usmerena ka predsedniku, a Đozep Marija Bartomeu se nije pretrgao da izgradi imidž čoveka kome navijači veruju.

Izabrane vesti

Ne veruje mu ni Mesi, naročito posle niza gafova – pomenimo samo unajmljivanje kompanije za botovanje protiv igrača i rezanje plata za čak 70 odsto – pa posle poraza od Osasune (1:2) i definitivnog opraštanja od šampionskog trofeja ukazuje da su Blaugrani potrebe promene. Ko ume da čita između redova shvatiće da je kapiten ekipe imao u vidu širu sliku. Ne samo trenutnu.

„Loša stvar je što smo izradili veoma loš imidž u susret narednim obavezama. Nastavimo li da igramo kao dosad nigde nećemo stići. Nešto mora da se menja. Ljudi iz kluba su veoma ljuti i to je normalno. I mi smo ljuti. Ljudima ponestaje strpljenja, što je prirodno, ranije smo ih razočarali protiv Rome i Liverpula, a ove sezone nismo im dali ništa“, eksplodirao je Leo Mesi.

Što je i razumljivo. Gnev se nakupljao, nije imao kako da se kanališe, pa je najboljem igraču sveta preostalo samo da u etar pošalje još neke poruke:

„Nismo očekivali da će se prvenstvo ovako okončati. Mi smo slaba ekipa, možeš da nas pobediš samo ako igraš sa više intenziteta od nas. Izgubili smo veliki broj bodova na mečevima gde to nismo smeli“.

Pre stanke u prvenstvu, izazvane pandemijom virusa korona, Barselona je bila prva na tabeli, glavni favorit za titulu, ali u sezoni u kojoj nije dala gol Realu (0:0, 0:2) nije ni zaslužila da ostane prvak, jer je posle restarta gubila bodove od Sevilje, Atletika, Selte, na kraju i od tima iz Pamplone.

U međuvremenu Real je odradio šta je do njega. Posle pauze nije izgubio nijedan jedini bod. Mi jesmo dosta i zato moramo pre svega da budemo samokritični. Počev od nas fudbalera, ali i globalno. Mi smo Barselona i naša obaveza je da pobeđujemo na svakoj utakmici“.

Pokazalo se da baš i nisu sposobni za to. Makar ne ove sezone. Iz Kupa kralja ih je izbacio Bilbao, prvenstvo su izgubili, u Ligi šampiona ima timova koji su ostavili bolji utisak.

Rekao sam još ranije da ćemo teško osvojiti Ligu šampiona ako nastavimo ovako da igramo, a jasno je da nam to nije bilo dovoljno ni za La Ligu. Moramo da udahnemo duboko i razmišljamo o Ligi šampiona. Moramo dosta toga da promenimo, pre svega da budemo samokritični, a ne da mislimo da smo poraženi zato što je rival bio bolji od nas. Recimo, ako ovako nastavimo izgubićemo i od Napolija“, dodao je Lionel Mesi.



tagovi

Lionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara